Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Plzeň přijede do Ďolíčku vyzvat Pardubice. Sparta hraje ve Zlíně a Slavia změří síly s Hradcem

Los devátého kola nejvyšší soutěže určil Plzni cestu do pražského Ďolíčku, kde se utká s Pardubicemi. Sparta cestuje ještě dále - hrát bude ve Zlíně. V neděli pak program první ligy pokračuje duelem Slavie s Hradcem Králové. Na programu bude také podještědské derby mezi Jabloncem a Libercem.

Plzeňští mají motivaci oplatit Pardubicím porážku 0:3 z konce minulé sezony. "Určitě to budeme zmiňovat, protože dostat tři góly není nic příjemného. Nepředvedli jsme tam dobrý výkon, takže se musíme zlepšit oproti poslednímu zápasu. Forma z našich posledních utkání jasně mluví o tom, že musíme a samozřejmě chceme vyhrát," uvedl asistent Pavel Horváth.

Pardubičtí v tomto ročníku zatím tápou. V nejvyšší soutěži vyhráli jediný duel a jsou až třináctí, navíc v úterý vypadli z poháru po prohře 0:2 v Jihlavě. Plzeň do osmifinále postoupila díky vítězství 2:1 nad dalším druholigovým soupeřem Příbramí.

Slavící fotbalisté Sparty
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Sparta v MOL Cupu komfortně zvítězila 3:0 na půdě druholigové Líšně a dosáhla první soutěžní výhry po třech utkáních. Pražané porazili desátý Zlín ve čtyřech z posledních pěti ligových střetnutí.

"Zlín je nepříjemný soupeř. Dvě kola po sobě teď prohrál, takže určitě bude chtít tuhle sérii zlomit a vytáhnout se na nás. Ale to nic nemění na tom, že tam jedeme vyhrát," konstatoval Luboš Loučka, asistent sparťanského trenéra Pavla Vrby.

Slavii čeká nováček z Hradce

Slávisté drží rekordní sérii 53 ligových utkání bez porážky, ale ve středu nebyli daleko od senzačního vyřazení v domácím poháru. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského na hřišti třetiligových Velvar zvítězili 4:2 až díky čtyřgólovému obratu ve druhém poločase.

Sedmý Hradec vyhrál poslední tři kola a v součtu s MOL Cupem drží sérii pěti soutěžních zápasů bez inkasované branky. "Hradec má na startu sezony skvělou formu. Je to tým, který má dobře vyváženou defenzivu s ofenzivní složkou. Mají hodně zajímavé hráče. Vede je zkušený trenér s výbornými asistenty," řekl Trpišovského asistent Jaroslav Köstl.

Devátý Jablonec vyhrál poslední dva ligové zápasy s Libercem a rivalovi podlehl v jediném z uplynulých devíti derby. Slovan se po příchodu nového kouče Luboše Kozla zvedl a poskočil z posledního na 14. místo tabulky.

"Je to pro nás důležitý zápas, umocněný tím, že je to derby. Týmy jsou kousek od sebe, znají se navzájem. Liberec má nového trenéra, z posledních dvou zápasů udělal čtyři body. Porazili silnou Mladou Boleslav (2:1), remizovali 2:2 s Pardubicemi. Takže nějaký impulz tam určitě přišel," uvedl jablonecký kouč Petr Rada, který v minulosti vedl Slovan. Kozel zase začínal ligovou trenérskou kariéru v Jablonci.

Čtvrtá Ostrava hostí osmé Bohemians 1905. Baník porazil "Klokany" v šesti z posledních sedmi ligových soubojů. V sobotu také předposlední Karviná, která jako jediný tým v ligovém ročníku ještě nezvítězil, zavítá do Českých Budějovic. Dvanácté Dynamo poslední tři kola nebodovalo.

Poslední Teplice doma vyzvou šestou Olomouc, kterou v lize nedokázaly porazit jedenáctkrát za sebou. V dalším nedělním utkání jedenáctá Mladá Boleslav doma vyzve páté Slovácko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články