Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Plzeň převahu v gól nepřetavila. S Karabachem začala bez branek

Plzeň – Neskončilo to podle jejich představ, přesto si fotbalisté Plzně po úvodním střetnutí 3. předkola Ligy mistrů proti Karabachu udrželi solidní naději, že si zahrají i další fázi milionářské soutěže. Český mistr před domácími fanoušky s tím ázerbajdžánským uhrál remízu 0:0. Západočeši museli posledních patnáct minut dohrávat bez vyloučeného Jan Baranka. 

Daniel Kolář z Plzně (vpravo) v souboji s Maximem Medveděvem z Karabachu
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Před rokem je střetnutí před vlastními fanoušky proti Maccabi připravilo o šanci kvalifikovat se do Ligy mistrů. Podobný scénář se v zápase proti Karabachu nekonal a Viktoria má nadále dobrou pozici pro odvetu. Na vytoužené vítězství v úvodním střetnutí ale nedosáhla.

Proti ázerbajdžánskému mistrovi měla Plzeň téměř po celý zápas více ze hry, častěji držela míč na kopačkách a častěji i pálila. Z převahy však za devadesát minut i kvůli defenzivně hrajícímu soupeři vytěžila pouze jednu střelu na branku a dvě větší příležitosti.

Tu první měl po akci Koláře Ďuriš. Slovenský kanonýr se chvíli před poločasem na hranici vápna obtočil kolem protihráče a míč z jeho kopačky jen těsně skončil vedle tyčky. O druhou se postaral po změně stran střídající Krmenčík, jehož hlavičku po rohu zblokoval u tyče bránící Garajev.

"Musíme více střílet a mít větší odvahu chodit do šestnáctky. To je asi jediné, co mohu hráčům vytknout. Jinak makali a zatlačili Karabach tak, jak jsem v žádném jejich utkání neviděl," hodnotil trenér Pivarník, pro kterého to byla soutěžní premiéra na lavičce Viktorie.

I přes nevyužité pozice pojede Plzeň za týden do Ázerbájdžánu v nadějné pozici, jelikož pokud se jí na hřišti soupeře podaří vstřelit branku, budou muset domácí bezpodmínečně vyhrát. Karabach ale v dosavadních pěti zápasech v předkolech Ligy mistrů před vlastními fanušky ani jednou neprohrál.

"Do odvety je to nadějný výsledek. Když tam dáme gól, tak postoupíme. Věřím, že doma oni víc vylezou a budou mít vzadu více okének a že nám to bude více vyhovovat. Hlavně, že jsme neinkasovali. Je to pořád padesát na padesát. Je to o gólu a pokud ho dáme my, tak oni budou muset dát dva," hodnotil kapitán Plzně Hubník.

Ke Kaspickému moři ale mohli domácí po závěrečném hvizdu odjíždět i veseleji. Stačilo k tomu jediné, převahu přetavit i v šance. Proti Karabachu se po celý zápas až na pár vyjímek dostávali pouze do jejich náznaků.

Michal Ďuriš v utkání proti Karabachu
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Aktivní v první pětačtyřicetiminutovce byl hlavně Kolář, jenž brankáře Sehiče nejprve málem zaskočil centrem. V další situaci místo střely v dobré pozici zvolil zbytečnou přihrávku na Petrželu a vše vyvrcholilo bojovným přiťuknutím do šance Ďurišovi.

Podobný obraz hry přinesla i druhá část, kdy vše ale většinou končilo u vápna Karabachu. Tlak Plzně pak utla pětasedmdesátá minuta, v níž se po druhé žluté kartě nechal vyloučit Baranek a domácí se více museli zaměřit na bránění.

"Ve druhé půli jsme si vytvořili ještě větší tlak, ale když hráče Karabachu začaly chytat křeče, tak nás přibrzdilo vyloučení Baránka. Ten za celý zápas jednou fauloval a dostal dvě žluté karty. Máme ale nulu vzadu a bezbranková remíza doma je do odvety nejpřijatelnější výsledek, když se nevyhraje," dodal.

Karabach za celý zápas Kozáčika neohrozil. Slovenský brankář se vážněji zapotil jen jednou, když mu v prvním poločase nevyšel výběh mimo vápno proti Danimu. Situaci ovšem nakonec společně s Limberským vyřešil.

Viktoria Plzeň - Karabach 0:0

Rozhodčí: Stavrev - Kirovski, Kostadinov (všichni Mak.). ŽK: Baránek - Madatov. ČK: 75. Baránek. Diváci: 10 268.

Plzeň: Kozáčik - Matějů, Baránek, Hubník, Limberský - Hrošovský, Hořava - Petržela, Kolář (79. Hejda), Kovařík (72. Kopic) - Ďuriš (62. Krmenčík). Trenér: Pivarník.

Karabach: Sehič - Medveděv, Hüsejnov, Sadygov, Agolli (79. I. Gurbanov) - Míchel, Garajev - Dani Quintana (67. Ismajilov), Richard Almeida, Reynaldo - Madatov (46. Muarem). Trenér: G. Gurbanov.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články