Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň před branami Ligy mistrů, v Mariboru hájí náskok 3:1

Maribor – Podruhé může plzeňská Viktoria postoupit do základní skupiny Ligy mistrů. Zbývá učinit poslední krok – uhájit v odvetě 4. předkola na hřišti Mariboru velice nadějný náskok 3:1 z prvního utkání. Slovinci však v prvním utkání dokázali svoji herní kvalitu a na domácím hřišti mohou být o to silnější. Utkání NK Maribor – Viktoria Plzeň sledujte živě od 20:25 na programu ČT sport a našem webu.

Sport
zdroj: ČT4

Sami plzeňští hráči upozorňují, že před odvetou rozhodně není nic hotového a čeká je perná devadesátiminutovka. "Sice moc šancí neměli, ale byli nebezpeční, a doma nemají co ztratit. O to těžší to bude. Musíme dobře bránit, chodit do brejků a něco proměnit," uvedl obránce David Limberský.

Plzeň se musí soustředit hlavně na to, aby rychle neinkasovala. Případná výhra domácích 2:0 totiž posouvá dál slovinského mistra. "Kdybychom dostali na začátku rychlý gól, tak by to bylo těžké. My se budeme soustředit na to neinkasovat, ale zároveň chceme být i aktivní a rozhodnout tím, že tam dáme gól," řekl Limberský.


Mariboru se vrací do sestavy záložník Filipovič a stoper Arghus, slovinské standardní situace díky tomu mohou být nebezpečnější, než jak si je Plzeň pamatuje z domácího zápasu."Určitě je pro ně výhoda, že se jim vrací dva vysocí hráči. Budou ze vzduchu nebezpečnější jak v útoku, tak i v obraně," varuje útočník Stanislav Tecl.

Trenér Mariboru Ante Čačič se před odvetou nevzdává naděje. "Plzeň je určitě nejtěžší ze soupeřů, kteří nám hrozili. To už jsme věděli před prvním zápasem. Ale přesto jsme optimisty a věříme, že to doma můžeme zvrátit," řekl. "Už je to 14 let, co byl Maribor naposledy v Lize mistrů, a uděláme vše pro to, abychom tuto soutěž znovu nabídli našim skvělým fanouškům," dodal.

Po svém týmu chce, aby se vyvaroval chyb jako v Plzni a lépe bránil v křídelních prostorech. "Právě po křídlech jsme měli největší problém a odtamtud Plzeň dávala góly. To chceme zlepšit," dodal kouč Mariboru.

Před výkopem:

- Plzni stačí k postupu i prohra o jednu branku, či o dvě branky, pokud sama skóruje alespoň dvakrát

- Maribor potřebuje vyhrát 2:0 nebo o tři a více branek

- Plzeň vyhrála všech 11 dosavadních zápasů v předkolech Ligy mistrů

- Plzeň je s 19 góly nejlépe střílejícím týmem v předkolech LM

- oba týmy se do LM probojovaly jednou, Plzeň v sezoně 2011/12, Maribor v sezoně 1999/2000

Postup přes Slovince do základní skupiny Ligy mistrů nepřinese českému týmu jen konfrontaci s nejlepšími týmy, ale i velice zajímavé finance do klubové pokladny. Pokud Západočeši postoupí, získají prémii 220 milionů korun. Na poražený tým čeká krom základní skupiny Evropské ligy také prémie 30 milionů korun.

K zopakování dva roky starého úspěchu je Plzeň momentálně velice blízko. V Mariboru ji čeká vyprodaný stadion, toho se ale Viktoria podle obránce Radima Řezníka nezalekne. "Atmosféra tam bude asi bouřlivá, ale to nás alespoň ještě více vybičuje. Navíc bude vyprodaný i sektor pro naše fanoušky, kterým se pokusíme udělat radost."

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Maribor - Plzeň
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články