Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Plzeň porazila Zlín a v lize je dál stoprocentní

Suverénně vedoucí tým fotbalové ligy opět udržel nastavený kurz. Viktoria Plzeň v posledním zápase sedmého kola porazila Zlín 2:1 a prožívá historicky nejlepší vstup do sezony. Vede tabulku o šest bodů před druhou Slavií, na pátou Spartu už mají svěřenci Pavla Vrby desetibodový náskok. Plzeňští si spravili chuť po čtvrteční porážce 0:3 na hřišti bukurešťského FCSB v Evropské lize. Zlín i ve čtvrtém venkovním utkání nejvyšší soutěže prohrál.

Róbert Matějov odkopává míč před Janem Kopicem z Plzně
zdroj: ČT4 autor: ČTK: Miroslav Chaloupka

Oba trenéři udělali v základních sestavách dvě změny oproti čtvrtečním zápasům v Evropské lize. V brance Plzně nastoupil Kozáčik místo Hrušky a v útoku Krmenčík místo Řezníčka. Za Zlín od začátku hráli od začátku hráli Bartošák a Diop, kteří nahradili Železníka a Mehanoviče.

První velkou šanci v deváté minutě neproměnili domácí. Po rohovém kopu se dostal míč k Hejdovi, kterého však na zadní tyči výborně vychytal brankář Dostál. Z protiútoku Vukadinovič netrefil branku.

Ve 12. minutě Plzeň otevřela skóre. Petržela hlavou přistrčil míč Kolářovi a ten tečovanou střelou překonal Dostála. Už za tři minuty po Kopicově rohu zvýšil hlavou volný Krmenčík.

Zlín se v závěru první půle zvedl. Bačův pokus z rohu vytáhl Kozáčik a Vukadinovič vypálil nepřesně. Ve 43. minutě už hosté snížili. Holzer našel v šestnáctce Ekpaie, jehož pokus ještě stoper Hájek ve skluzu usměrnil do branky. Plzeň inkasovala teprve podruhé v ligovém ročníku, hosté oslavili premiérovou venkovní branku v sezoně.

První zajímavější možnost druhé půle si vypracovala Viktoria. K Řezníkovi propadl v pokutovém území míč, ale domácí bek vypálil nepřesně. Západočeši pak dvakrát chybovali v obraně a koledovali si o vyrovnání. Nejprve Kozáčik v 66. minutě výborně vytáhl pokus Traorého a o chvíli později Vukadinovič sám před slovenským gólmanem obloučkem těsně minul tyčku.

Domácí mohl uklidnit Kolář, ale z voleje poslal míč o kousek nad břevno. Hosté si větší závěrečný tlak nevytvořili a venku opět vyšli naprázdno. Plzeň doma v lize neprohrála v 17. ligovém duelu za sebou. 

Viktoria Plzeň - Fastav Zlín 2:1 (2:1)

Branky: 12. Kolář, 15. Krmenčík - 43. vlastní Hájek. Rozhodčí: Nenadál - Kotík, Kříž. ŽK: Bakoš - Bačo, Matějov, Džafič. Diváci: 9128.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hájek, Limberský - Živulič, Hrošovský - Petržela (62. Zeman), Kolář (72. Bakoš), Kopic - Krmenčík (89. Řezníček). Trenér: Vrba.

Zlín: Dostál - Matejov, Bačo, Gajič, Holzer - Ekpai (87. Beauguel), Traoré (83. Železník), Jiráček, Bartošák (81. Džafič) - Vukadinovič, Diop. Trenér: Páník.

Pavel Vrba (trenér Plzně): "První poločas z naší strany velice dobrý, měli jsme dobrý vstup, vedení 2:0. Několik brejkových situací jsme bohužel zahodili a nepřidali třetí gól. V závěru první půle gól a druhý poločas spíš byl z naší strany boj. Bylo jasné, že Zlín tady nemá co ztratit, byl aktivní a jejich mezihra byla lepší než naše mezihra ve druhém poločasu. Sbírali balony, byli pohybově lepší, měli lepší postavení, my jenom dobíhali k hráčům a nedokázali hrát jako v prvním poločase. Po sedmi kolech něco říkat je absolutně nesmysl, protože se to může všechno otočit. Je velice dobré, že máme tolik bodů. Ale viděli jste nás ve druhém poločase a nemůžeme tvrdit, že je všechno úplně ideální."

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Viděli jsme trošku rozdílné poločasy. První poločas domácí rychlí s balonem, rychlá cirkulace míče. Nám to dělalo problémy. Propadla se nám tam několikrát levá strana, domácí nám dali gól. Není lehké prohrávat 2:0, to si říkáte, že to bude dneska pět šest. Ale postupně se do toho mužstvo dostávalo. Dali jsme kontaktní gól před půlí, to nám obrovsky pomohlo psychicky. Ve druhé půli jsme tam měli dvě tři situace, které mohly skončit gólem. Díky gólmanovi jsme to nedali nebo jsme to špatně vyřešili. Podle mě jsme si za druhý poločas zasloužili ten bod odtud vyvézt, protože domácí už nebyli tak nebezpeční."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články