Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Plzeň porazila Trondheim a evropské poháry bude hrát celý podzim

Plzeň - Plzeňští fotbalisté po výhře 3:2 nad Rosenborgem Trondheim v odvetě třetího předkola Ligy mistrů vybojovali postup do závěrečné kvalifikační fáze. Již nyní mají jistotu, že celý podzim budou hrát evropské poháry. Po poločase dnes sice vedli hosté, ale domácí po změně stran otočili skóre po brankách, které v rozmezí pěti minut vstřelili Bakoš a Kolář. Hosté sice stačili vyrovnat, ale hned vzápětí Petržela postup stvrdil třetím gólem.

První zápas v Trondheimu skončil před týdnem plzeňskou výhrou 1:0 a Viktoria slibovala, že bude hrát odvážně a nebude jen vyčkávat na soupeře. Ale v prvním poločase to nesplnila. Od úvodní minuty bylo parné, že hráči mají strach o výsledek a na hřišti vládli hosté. Dlouho si sice nevypracovali šance, jenže postupně získávali půdu pod nohama, zatímco domácí trápení se zvyšovalo i díky nespokojeným divákům, kteří už za bezbrankového stavu na hráče nespokojeně pokřikovali.

Poprvé zahrozil Rosenborg po hlavičce Lustiga ve 14. minutě, po půlhodině vypálil Prica po zemi těsně mimo. A nejhorší chvíle si Západočeši vybrali těsně před poločasem, kdy nejdříve ještě odvrátili hrubku střídajícího Ševinského, ale jen na pár sekund, než do rozhozené obrany vlétl Lustig a mezi nohama prostřelil Daňka. Plzeň do té doby byla v soupeřově šestnáctce jen minimálně nebezpečná střela přišla jen po hlavičce Bystroně ve 25. minutě.

Přestávka všechno změnila

Plzně bylo ve druhé půli najednou plné hřiště a rychle přišly i šance, nejslibnější měl v pádu pálící Kolář, ale minul. Do toho přišla prudká dešťová průtrž a prudké centry za norskou obranu byly stále nebezpečnější. V 55. minutě už nedokázali obránci uhlídat trojici domácích ve výskoku a Bakoš hlavou vyrovnal. A když o pět minut později Kolář přidal druhý gól, definitivně se na trávník vrátila "stará" Viktoria, na kterou byli diváci zvyklí na jaře.

Jenže přes řadu brejků Západočeši nevyužili možnost na potvrzení náskoku, a když hosté v 77. minutě vyrovnali, na chvíli jim zatrnulo. Ale hned následný útok po rozehrávce po přihrávce zleva proměnil dosud matně působící Petržela, a definitivně tak potvrdil, že Západočeši budou v pohárech celý podzim.

Viktoria Plzeň - Rosenborg Trondheim 3:2 (0:1)

Branky: 55. Bakoš, 60. Kolář, 79. Petržela - 45. Lustig, 77. Prica. Rozhodčí: Stahonja - Krmar, Premužaj (všichni Chorv.). ŽK: Kolář, Jiráček, Bakoš - Svensson, Larsen, Henriksen. Diváci: 5 124. První zápas 1:0, postupuje Plzeň.

Mikael Lustig slaví první gól
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články