Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Plzeň otočila duel s Duklou a posunula se do čela

Plzeň – Po jednom kole, kdy klesli, se fotbalisté Plzně znovu vrátili do čela ligové tabulky. Viktoriánům k tomu pomohla domácí výhra 2:1 nad Duklou, kterou připravili od sezonní neporazitelnost. Hosté přitom vedli gólem Francouze Beauguela, ovšem aktivně hrající domácí po změně stran otočili skóre zásluhou Vaňka a Procházky. Dukla navíc dohrávala od 64. minuty bez vyloučeného Mareše.

Ondřej Vaněk z Plzně v zápase s Duklou
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Plzeň musela na poslední chvíli udělat změnu v sestavě, když se při rozcvičce zranil stoper Hubník a místo něj šel do hry Hejda. V záloze pak dostal šanci Vaněk. Změny udělala i Dukla. Do branky se poprvé v sezoně postavil Rada, který nahradil Chudého a rozhodně se nenudil.

Domácí si od začátku vytvářeli tlak a často se pouštěli do zakončení, podobně jako před týdnem na Slavii však dopláceli na malou efektivitu. Když už Chramosta míč dostal do sítě, stalo se tak z těsného ofsajdu.

To Dukla využila první šanci. Levý bek Matěj Hanousek se prohnal kolem čerstvého reprezentanta Řezníka, poslal před branku centr a francouzský útočník Beauguel využil svých dlouhých nohou, předskočil obránce a špičkou tečoval míč do sítě.

Plzeň se poté snažila o vyrovnání, ale zahazovala i ty nejvyloženější šance. Chramosta se dostal za obranu a sám před gólmanem poslal míč metr vedle. Zklamal i v další šanci a vedle pálil také Kolář.

Vaněk v akrobatické pozici trefil jen brankáře Radu a Limberského přímý kop rozehraný ve stylu plážového fotbalu tečovala zeď mimo. V závěru poločasu naopak mohla své vedení navýšit Dukla, ale Karavajevova střela skončila těsně vedle a Bergra vychytal ve velké šanci Kozáčik.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Viktoria Plzeň - Dukla Praha

Plzeň se dočkala až v úvodu druhé půle. Chramosta tentokráte nahrával do malého vápna a Vaněk zblízka protlačil míč do sítě.

Domácí se v utkání několikrát pokoušeli o poměrně netradiční rozehrávky standardních situací a jedna z nich jim nakonec přinesla vítězný gól. Procházka se dlouho tvářil, že bude sám rozehrávat přímý kop ze 35 metrů, nakonec se však rozeběhl do vápna, obránci Dukly jeho pohyb nezachytili a plzeňský stoper po Hrošovského centru hlavou rozhodl.

Hned vzápětí navíc Plzni vyšel brejk po přímém kopu Dukly. Kozáčik dlouhým výhozem poslal do sóla Pilaře, kterého musel Mareš zastavit jen faulem a rozhodčí mu v 64. minutě ukázal červenou kartu. Definitivně rozhodnout mohl Pilař, ale ve vyložené šanci rovněž minul. Oslabená Dukla už se však nezmohla na odpor. Nepomohl jí ani Španěl Néstor, který v lize naskočil poprvé od vážného zranění ze zimní přípravy.

Viktoria Plzeň - Dukla Praha 2:1 (0:1)

Branky: 49. Vaněk, 61. Procházka - 23. Beauguel. Rozhodčí: M. Paták - Pospíšil, Fišer. ŽK: Řezník, Vaněk - Matěj Hanousek, Vorel, Štetina, Manzia. ČK: 64. Jakub Mareš (Dukla). Diváci: 10 946.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela (82. Hořava), D. Kolář, Pilař (90. Kovařík) - Chramosta (74. Tecl). Trenér: M. Koubek.

Dukla: F. Rada - Karavajev, Štetina, Vorel, Matěj Hanousek - Hlinka (84. Manzia), Marek Hanousek, Považanec (68. Čajič) - Berger (79. Néstor), Beauguel, Jakub Mareš. Trenér: Kozel.

Miroslav Koubek (trenér Plzně): "Jsme rádi, že jsme před reprezentační pauzou zvítězili. Herně jsme obstáli od začátku, ale komplikovali jsme si život neproměňováním šancí. To se samozřejmě vymstí. Pak to stojí hodně sil psychických i fyzických. Trochu se nám to opakuje, bylo to i na Slavii. V poločase to mohlo být 4:1 ale i 0:2, kdyby nás Kozáčik nepodržel. Pomohla nám rychlá branka po přestávce. Cením si toho, že jsme to otočili a získali zasloužené tři body. Přitom jsem měli velký problém vůbec poskládat stoperskou dvojici. Procházka byl na kapačkách a kdokoliv jiný by deset dní ležel v posteli. Roman Hubník měl také problémy, chtěl to zkusit, ale při rozcvičce se ukázalo, že to nepůjde. Dařily se nám signály při standardkách, které má na starosti Pavel Horváth. Jen je škoda, že z toho nepadl gól. Teď už to nemůžeme opakovat a bude třeba vymyslet něco nového."

Luboš Kozel (trenér Dukly): "Mám smíšené pocity. Spokojený jsem se vstupem do zápasu, udělali jsme to dramatické, ač Plzeň byla lepší. Dělaly nám problém kolmé přihrávky, ale Plzeň nás nepotrestala a my se šťastně dostali do vedení. Bohužel jsme nakonec dostali branku z takové nenápadné akce, předtím Plzeň zahodila jasnější šance. Hrála však velmi dobře, pohybem nám dělala velké problémy. Ale mrzí mě, že to nakonec rozhodly naše chyby při standardkách. Nejprve nepokryjeme jejich nejnebezpečnějšího hráče, pak sami propadneme při standardce a je z toho vyloučení. Nechtěli jsme prohrát, kluci to ani v deseti nezabalili, ale Plzeň dnes hrála výborně. Chvílemi jsem měl pocit, že hrají ve dvanácti, jak jich bylo plné hřiště."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články