Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plzeň odhalila čtyři diváky, kteří v zápase se Spartou použili pyrotechniku

Plzeň - Viktoria Plzeň ve spolupráci s policií díky kamerovým záznamům určila čtyři diváky, kteří během sobotního šlágru 13. ligového kola se Spartou použili pyrotechniku a třikrát způsobili přerušení hry. Počet viníků se zřejmě ještě rozšíří. Západočeský klub podá trestní oznámení na neznámého pachatele a hodlá od výtržníků vymáhat případnou pokutu, kterou s největší pravděpodobností dostane od disciplinární komise.

Klub už o víkendu díky novému kamerovému systému v Doosan Areně jasně určil čtyři viníky sobotních výtržností s pyrotechnikou a nyní pokračuje na stadionu další zkoumání dostupných materiálů, které počet pachatelů velmi pravděpodobně rozšíří.

"I při tomto postupu velmi úzce spolupracujeme se všemi bezpečnostními složkami v čele s policií a jsme si jisti, že daní provinilci budou jasně identifikováni a k současným tvářím budou přiřazena také reálná jména," uvedl mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

"Zároveň Viktoria podává trestní oznámení na neznámého pachatele. Při očekávaném finančním trestu od disciplinární komise pak bude klub vzniklou škodu vymáhat právě po těchto jednotlivcích," doplnil Pillár.

Sobotní utkání se Spartou bylo kvůli opakovanému použití nedovolené pyrotechniky hned třikrát přerušeno. V sektorech P, kam spadá "kotel" domácích, museli pořadatelé řešit i další provinění proti návštěvnímu řádu. "Je to pro nás obrovské zklamání, které přetrvalo do dnešního dne. Namísto radosti ze zaslouženého vítězství řešíme obrovské problémy tam, kde bychom je čekali nejméně. Mezi diváky v hlavním fanouškovském sektoru Viktorie Plzeň," řekl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Šádek: O pseudofanoušky nemáme zájem

Uvedl, že bezpečnostním opatřením byla před duelem o první místo v tabulce věnována maximální pozornost. "Bohužel celkový dojem může pokazit několik nezodpovědných hlupáků a přesně to se stalo. Situace, kdy se jednotlivci použitím dělbuchů, světlic a dýmovnic prakticky snaží o ukončení zápasu, je pro mě naprosto nepochopitelná. Otevřeně říkáme, že o tyto pseudofanoušky nemáme zájem a jednoduše nemají v Doosan Areně místo," řekl Šádek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články