Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň obhájila titul a odsoudila Baník k sestupu. Sparta ztratila

Praha – Mistrovský titul zůstává v Plzni. Viktoria poslední krok udělala proti Baníku a slaví čtvrtý titul v klubové historii. Vítězstvím zároveň odsoudila Ostravu k sestupu. Liberec se po výhře nad Brnem přiblížil druhé Spartě, která jen remizovala v Teplicích. Důležité tři body v boji o udržení zaznamenala patnáctá Olomouc proti Jablonci. Na čtrnáctou Příbram, jež s Duklou zachránila alespoň remízu, má ztrátu už jen jednoho bodu.

Slavící Daniel Kolář z Plzně
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 2:0

Přízvisko úřadující mistr ligy budou i v příští sezoně používat fotbalisté Plzně. Viktoriáni, kterým k obhajobě stačil v duelu s Baníkem bod, před domácím fanoušky zvítězili 2:0 a získali čtvrtý titul v historii. Naopak Ostravané po porážce ztratili alespoň teoretickou naději na záchranu a jsou prvními jistými sestupujícími.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/331041-titul-zustava-v-plzni-viktoria-posledni-krok-udelala-proti-baniku-ktery-sestupuje/)

Teplice - Sparta Praha 1:1

Už potřetí v řadě skončil výjezd do Teplic pro fotbalisty Sparty ztrátou bodu. Pražané na severu Čech uhráli remízu 1:1, když o nerozhodném výsledku rozhodl krásnou ránou z opakovaného přímého kopu čtyři minuty před koncem Roman Potočný. Náskok v současnosti letenských, kteří drží druhou příčku znamenající účast v předkole Ligy mistrů, na třetí Liberec se tak snížil na čtyři body.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/331098-sparta-na-pude-teplic-opet-nevyhrala-po-remize-se-snizil-jeji-naskok-na-liberec/)

Slovan Liberec - Zbrojovka Brno 4:2

Vedli, o pár minut na to prohrávali, ale nakonec přeci jenom mohli slavit. Fotbalisté Liberce po obratu porazili na domácím hřišti Brno 4:2 a kromě pátého vítězství v řadě mohou slavit postup na třetí místo a jistotu účasti v evropských pohárech pro příští sezonu.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/331034-liberec-otocil-sestigolovou-prestrelku-s-brnem-a-zajistil-si-ucast-v-poharech/)

Bohemians 1905 - Slavia Praha 0:0

Slavia už je bez šance, aby skončila čtvrtá, a tím pádem měla jistotu evropských pohárů. Stále ale může v případě triumfu Mladé Boleslavi či Sparty v poháru zamířit do Evropské ligy z pátého místa. Na něm má tři kola před koncem tříbodový náskok před šestou Zbrojovkou po remíze 0:0 ve vršovickém derby v Ďolíčku. Bohemians naopak dosáhli na hranici třiceti bodů, která v historii samostatné české ligy téměř vždy znamenala záchranu.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/331097-slavia-ctvrta-nebude-po-remize-v-dolicku-ji-do-evropy-musi-pomoci-vitez-poharu/)

Příbram - Dukla Praha 2:2

Když ve čtyřiapadesáté minutě inkasovali od Dukly na 0:2, vypadalo to s fotbalisty Příbrami hodně bledě. Svěřenci Pavla Tobiáše však ve zbylém čase zabrali a díky proměněné penaltě a vlastní brance Filipa Rady nakonec vydřeli remízu 2:2. Náskok Příbramských na sestupovou patnáctou příčku se však po výhře Olomouce nad Jabloncem opět zmenšil, nyní už pouze na bod.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/331035-pribram-stahla-dvojbrankove-manko-s-duklou-jeji-naskok-na-olomouc-se-ale-zmensil/)

Sigma Olomouc - Jablonec 2:1

Předposlední Olomouc doma porazila oslabený Jablonec 2:1 a v tabulce se přiblížila na bod ke čtrnácté Příbrami. Hanáckého nováčka na Andrově stadionu poslal do vedení Martin Šindelář, krátce před pauzou srovnal Ondřej Mihálik. Zápas v 63. minutě rozhodl Michal Ordoš krátce po vyloučení hostujícího Josého Romery.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/331036-olomouc-se-chytla-stebla-nadeje-a-porazila-jablonec-2-1/)

Slovácko - Zlín 1:1

Slovácko ukončilo sérii tří porážek, když remizovalo v derby se Zlínem 1:1. Skóre otevřel po hodině hry hlavičkou Francis Koné, šest minut před koncem vyrovnal střídající Dame Diop a zachránil pro Zlín bodový zisk z tohoto utkání, v němž hosté navíc nastřelili dvě tyčky. Dosáhli tak na čtvrtou jarní remízu, stále se ale pohybují v sestupovém pásmu.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/331040-sestupem-ohrozeny-zlin-uhral-na-slovacku-cennou-remizu/)

Vysočina Jihlava - Mladá Boleslav 1:1

Mladá Boleslav nevyužila šanci definitivně si zajistit účast v předkolech Evropské ligy, když pouze remizovala v Jihlavě 1:1. Středočeši přitom vedli po brance Jasmina Ščuka, třináct minut před koncem ale zařídil dělbu bodů Petr Hronek. Jihlava tak má náskok šesti bodů na pásmo sestupu. Pro Mladou Boleslav to byl už 13. soutěžní zápas v řadě bez porážky.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/331008-boleslav-jen-remizovala-v-jihlave-a-na-spartu-ztraci-ctyri-body/)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy