Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Plzeň nové generace jde na Šachtar a touží po postupu

Plzeň - Fotbalisté Plzně vstupují do nové éry. Zápas 2. kola Evropské ligy se silným Šachtarem Doněck bude soutěžní premiérou pro nového trenéra Dušana Uhrina mladšího, který se bude snažit navázat na úspěchy svého předchůdce Pavla Vrby. A věří, že se mu to povede už v souboji s aktuálně patnáctým nejlepším týmem Evropy a vítězem Poháru UEFA z roku 2009. Utkání sledujte živě od 20:35 na programu ČT2 a našem webu.

"Přes Šachtar chceme postoupit. Podle mě máme šanci, i když máme jiné rozpočty. Záleží na tom, jak k tomu přistoupí hráči," řekl Uhrin, kterému by ke zvolení správné taktiky měla pomoci i zkušenost s rumunským fotbalem, jelikož Doněck vede Rumun Mircea Lucescu. "Znám ho dobře. Celkově je tam rumunský realizační tým, takže budu tušit psychiku v mužstvu. Celkově budu mít dost informací. To je pro nás důležité, protože chci přes Šachtar postoupit a udělám pro to všechno. Moc se na ten souboj těším," dodal Uhrin.

S Plzní v přípravě z devíti zápasů ani jednou neprohrál a v průměru Viktoria střílela přes tři góly na utkání. Nyní se hráči pokusí pohodu z dvouměsíčního trénování přenést i do ostrého zápasu. "Bylo by lepší odehrát pár mistrovských zápasů předtím, než vstoupíme do zápasu Evropské ligy, ale kondičně jsme připraveni a já věřím, že zápas se Šachtarem zvládneme," řekl stoper Václav Procházka.

Viktoriáni si však uvědomují, že Šachtar má velkou sílu především v ofenzivě, která je téměř kompletně složená z Brazilců. "Šachtar je výborný tým, vepředu mají rychlé a technické Brazilce. Samozřejmě máme respekt, protože v domácí lize nemají konkurenci a jsou vidět i v Evropě. Tým je navíc dlouho pohromadě, možná i proto do utkání vstupuje Šachtar jako favorit. My ale neskládáme zbraně a před domácím publikem budeme chtít uhrát co nejlepší výsledek," řekl reprezentační bek David Limberský.

Plzeňští hráči by chtěli favorita překvapit podobně jako před rokem, kdy ve stejné fázi soutěže vyřadili Neapol po výhrách 3:0 a 2:0 a získali si pozornost celé Evropy. Před dvěma lety pak dovedli souboj se Schalke až do prodloužení odvety, ve kterém však padli. "Rádi bychom navázali na předešlé roky a zvládali tyto těžké zápasy tak, jak jsme je zvládali doposud," řekl Limberský.

"V zápasech s Bayernem, Manchesterem City, Atléticem Madrid nebo Neapolí jsme dokázali, že můžeme hrát i s kluby podobného kalibru. Na hřišti musíme odhodit veškerý respekt a předvést co nejlepší výkon," dodal slovenský reprezentant Michal Ďuriš. Zápas bude prestižní i pro českého reprezentanta Tomáše Hübschmana. Za Šachtar hraje už od roku 2004, ale v soutěžním utkání se s českým týmem utká poprvé.

"Bude to pro mě speciální zápas, ale nevěnuju tomu pozornost. Snažím se připravit jako na kterýkoli jiný zápas. Oba kluby jdou do zápasu rovnou z přípravy, my jsme odvedli dobrou práci a jsme na zápas nachystáni. O Plzni máme hodně informací," dodal Hübschman. Oba týmy jdou do souboje téměř v kompletním složení, Plzni bude chybět jen zraněný Marek Hanousek.

Předpokládané sestavy:

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Horváth, Hořava - Petržela, Kolář, Ďuriš - Tecl.

Šachtar: Pjatov - Srna, Kučer, Rakickij, Ismaily - Hübschman, Fred - Bernard, Douglas Costa, Teixeira - Adriano. Absence: Hanousek (zranění) - nikdo. Disciplinární ohrožení: Limberský, Hubník (oba 2 ŽK) - Teixeira, Srna, Rakickij, Kučer (všichni 2 ŽK).

Hlavním rozhodčím je Řek Tasos Sidiropulos, který v této sezoně již pískal duel Liberce v předkole Evropské ligy s Udine (1:1). Odveta v Doněcku se hraje za týden.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň se připravuje na Šachťar Doněck
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články