Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plzeň neudržela vedení a remizovala s Teplicemi 2:2

Plzeň - Fotbalisté Plzně remizovali ve druhém kole první ligy 2:2 s Teplicemi, které dokázaly dvakrát smazat jednogólové manko. Domácí potvrdili formu z prvního kola, v němž zvítězili 3:2 na hřišti Slovácka, pouze v úvodním poločase. Výborný nástup korunovali dvěma pohlednými góly, Limberského průnik zakončil dorážkou Jiráček a Lecjaks svou střelu zatočil přesně k tyči. Rušný začátek však přinesl i branku Teplic, když Vachoušek zblízka do sítě pohotově usměrnil Rosův přízemní centr z levé strany. Poslední vítěz Poháru ČMFS se postupně zlepšoval a v 74. minutě vyrovnal Vidlička. Více informací na serveru fotbal.zive.

Plzeňský trenér Pavel Vrba vyzdvihl kvalitu utkání, mrzela ho ale zbytečná zaváhání před inkasovanými brankami. "Naše ofenziva je slušná, ale dostáváme dost gólů, což nás sráží," posteskl si. "Vstup do zápasu nám vyšel na sto procent. Pak ale přišly naše chyby. Neměli jsme dopustit tak brzké vyrovnání. Poté jsme se dostali opět do vedení," prohlásil Vrba. "Dostat gól ze třiceti metrů je ale naše chyba," uvedl kouč k vyrovnávací brance ze druhé půle. Vrba pak nepřímo kritizoval rozhodčího Pavla Makovičku. "S určitými věcmi nejsem spokojen. Po zhlédnutí problematických situací se k tomu jako klub vyjádříme," dodal.

Teplický trenér Jiří Plíšek byl po průběhu utkání s výsledkem spokojen. Menší radost mu udělala inkasovaná branka ve druhé minutě. "Do zápasu jsme vstoupili nezodpovědně. Dostali jsme gól po naprosto nepochopitelné chybě. Některým hráčům v úvodu chyběla stoprocentní koncentrace, což je varování do příštích zápasů," prohlásil Plíšek. Také on si pochvaloval úroveň zápasu. "Museli jsme při nepříznivém stavu otevřít hru, což přineslo šance. Hrálo se na obě brány, a to je dobře," uvedl.

FC Viktoria Plzeň - FK Teplice 2:2 (2:1)

Branky: 2. Jiráček, 11. Lecjaks - 7. Vachoušek, 74. Vidlička. Rozhodčí: Makovička - Ubias, Štěrba. ŽK: Hájovský, Rýdel, Limberský - Lukáš, Stožický, Matula. Diváci: 4 085. 
Sestavy: 
Plzeň: Ticháček - Limberský, Hájovský, Rada, Lecjaks - Petržela (70. Rajtoral), Horváth, Rýdel, Jiráček (73. Navrátil) - Střihavka, Bakoš (86. Mlika). Trenér Vrba.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Ljevakovič (54. Mahmutovič), Vachoušek, Matula, Stožický (64. Hesek) - Mareš, Vondrášek (85. Doležal). Trenér: Plíšek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články