Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Plzeň nedala Dukle šanci a opět stáhla náskok Sparty v čele

Plzně – Boj o titul ve fotbalové lize pokračuje. Plzeň totiž opět dokázala, že v posledních týdnech hraje ve velké pohodě a po jasné výhře 3:0 na hřišti Dukly Praha znovu snížila náskok vedoucí Sparty v čele tabulky na pět bodů. Pražany však ještě čeká nedělní duel na Slovácku.

Dukla - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Zatímco Viktoria vyhrála šesté soutěžní utkání za sebou, Dukla v lize prohrála v pátém z posledních šesti kol.

V záloze Plzně stejně jako v minulém ligovém utkání s Libercem (6:0) nastoupil talentovaný Slovák Hrošovský místo kapitána Horvátha, který začal na lavičce.

Západočeši zlomili odpor domácí obrany v 18. minutě. Tecl v šestnáctce nahrál Hrošovskému, od něho se míč odrazil zpět k nejlepšímu střelci Viktorie a ten zblízka lehce zakončil. Tecl v domácí soutěži skóroval podeváté v sezoně.

Takřka vzápětí mohl vyrovnat Pospěch, ale sám před brankářem Kozáčikem promáchl ideální nahrávku od Bergera. Dukla převzala iniciativu a mistrovský tým sevřela. Po rohových kopech nejprve volný Mareš ideálně netrefil míč a později Romera mířil nad. Krátce před pauzou mohl pojistit plzeňské vedení Tecl, jenž si naběhl na centr Kovaříka a střelou ve skluzu otřel břevno.

Plzeň začala i druhý poločas velkou šancí, jenže Hořava po přistrčení od Koláře zamířil vedle tyčky. Ale v 50. minutě už se hosté radovali. Hrošovský krásným pasem za obranu vyzval Koláře a záložník Viktorie před gólmanem Radou nezaváhal.

Za devět minut přidali hosté třetí branku. Do Kovaříkova centru zleva se položil Petržela a povedeným volejem zamířil ke vzdálenější tyči. Viktoria si už závěr utkání pohlídala a Dukle nedala šanci na snížení, naopak Hořava zblízka nepropálil Radu. Domácí západočeského soupeře v lize neporazili ani na šestý pokus a doma mu podlehli i ve třetím zápase.

Dukla Praha - Viktoria Plzeň 0:3 (0:1)

Branky: 18. Tecl, 50. Kolář, 59. Petržela. Rozhodčí: Franěk - Gallo, Pochylý. ŽK: Matěj Hanousek (Dukla). Diváci: 3250.

Dukla: Rada - Romera, Štetina, Božič, Matěj Hanousek - Koval, Gedeon, Hlinka (89. Ouedraogo) - Berger, Pospěch (81. Marek), Mareš (69. Engelmann). Trenér: Kozel.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Hrošovský, Hořava (86. Horváth) - Petržela (71. Štípek), Kolář, Kovařík - Tecl (81. Wágner). Trenér: Uhrin ml.

Luboš Kozel (Dukla): "Prohráli jsme se soupeřem, se kterým asi není ostuda prohrát. My chtěli hrát aktivně, pokud bychom si odmysleli šestnáctky, tak to bylo vyrovnané utkání. Po té první obdržené brance jsme byli lepší my, po té druhé a třetí zase narostla Plzeň. Bohužel fotbal se rozhoduje v pokutových územích a tam byla Plzeň jednoznačně lepší. Asi šestkrát se dostala do nebezpečných situací, z toho vstřelila tři branky a další dvě situace smrděly brankou. Naše efektivita a finální řešení je horší, a proto tenhle konečný výsledek."

Dušan Uhrin ml. (Plzeň): "Musím říct, že jsme hráli proti kvalitnímu týmu, i když se mu teď dlouhodobě nedaří. První půle byla vyrovnaná. Vedli jsme, měli jsme ještě jednu šanci Tecla, i soupeř měl dvě šance. Na druhou půli jsme trošku změnili taktiku a vyplatilo se to. V podstatě jsme dominovali, dali jsme rychle gól na 2:0, držení míče nám pomohlo ke třetímu gólu. My jsme sem jeli vyhrát, ale pro nás to byl těžký zápas. Už teď zase přemýšlíme o středě (odveta čtvrtfinále Poháru České pošty proti Jihlavě)."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články