Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Plzeň nastoupí v boji o Ligu mistrů proti Kodani

Nyon - Fotbalisté Plzně si o účast v základní skupině Ligy mistrů zahrají proti FC Kodaň. První duel se bude hrát v Dánsku 16. srpna, odveta ve středu 24. srpna v pražském Edenu. Souboj dvou českých hráčů pak přinese duel mezi Arsenalem Tomáše Rosického a Udine Matěje Vydry. Rozhodl o tom los v Nyonu.

Plzeň poputuje znovu na sever Evropy, kde si ve třetím předkola poradila s norským Rosenborgem. Nyní ji čeká dánský mistr, který je pro české fanoušky dobře známý. Před dvěma lety s ním ve skupině Evropské ligy dvakrát prohrála pražská Sparta (0:1 a 0:3), navíc v Kodani donedávna působila dvojice českých reprezentantů Libor Sionko a Zdeněk Pospěch.

V minulé sezoně dánské ligy Kodaň dominovala, přes léto však prošla mnoha změnami. Pospěch odešel do Mohuče, trenér Solbakken do Kolína nad Rýnem a záložník Kvist do Stuttgartu. Navíc kariéru ukončil veterán Grönkjaer. Posilou naopak je senegalský útočník Pape Diouf, který přišel z Molde. V týmu zůstal útočník N'Doye, který se stal postrachem obrany Sparty, neboť jí dal tři ze čtyř branek.

Plzeň bude hrát v Edenu

Odvetu však Plzeň nemůže odehrát na svém stadionu, který prochází rozsáhlou rekonstrukcí, a představí se v Praze. Plzeňský stánek nedostal na rozdíl od předchozích zápasů od UEFA výjimku. "I když jsme našli řešení v mnoha zásadních oblastech včetně potřeb televizního přenosu, z hlediska našich bezpečnostních opatření nemůžeme vystavit návštěvníky zápasu Ligy mistrů jakékoliv nebezpečné situaci," stojí v prohlášení UEFA.

Plzeňské vedení verdikt velmi mrzí, udělají vše pro to, aby do Synot Tip Areny přivezli co nejvíce fanoušků z Plzně. "Plzeňští fanoušci byli v obou dosavadních zápasech evropských soutěží naším dvanáctým hráčem a duel o účast v Lize mistrů měl být pro ně pomyslnou odměnou. Naším cílem je samozřejmě ulehčit Plzeňanům cestu do Prahy. Chceme se poprat o historický výsledek a k tomu budeme potřebovat také v Edenu domácí prostředí," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

O Ligu mistrů se ucházejí i čeští krajánci: Tomáš Jirsák s Wislou Krakov vyzve APOEL Nikósii, Daniel Pudil pocestuje s Genkem na půdu Maccabi Haifa.

A dojde i na český souboj. Arsenal totiž dostal poměrně obtížného soupeře v podobě čtvrtého celku italské ligy Udine. Na trávníku se tak mohou potkat kapitán národního týmu Rosický a talentovaný útočník Vydra, který v italském týmu bojuje o místo v sestavě. 

Vítězové deseti duelů postoupí do základní skupiny Ligy mistrů, poražené bude čekat skupina Evropské ligy.

Los 4. předkola fotbalové Ligy mistrů

Mistrovská část: FC Kodaň - Viktoria Plzeň, Wisla Krakov - APOEL Nikósie, Maccabi Haifa - Genk, Dinamo Záhřeb - Malmö, BATE Borisov - Sturm Štýrský Hradec.

Nemistrovská část: Odense - Villarreal, Twente Enschede - Benfica Lisabon, Arsenal - Udine, Bayern Mnichov - FC Curych, Lyon - Kazaň.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články