Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Plzeň nastartovala výhra v Moskvě a teď se může přiblížit Slavii na bod

Matný výkon Slavie v Bordeaux mohl navnadit její pronásledovatele ve fotbalové lize. Druhá Plzeň, která je naopak naladěná nečekanou, ale zaslouženou výhrou z Moskvy s CSKA v Lize mistrů, hostí v neděli Olomouc, a když ji porazí, sníží alespoň do pondělka náskok Slavie na jediný bod. Vedoucímu tandemu by se ráda přiblížila i třetí Sparta, která hraje v sobotu v Uherském Hradišti se Slováckem. 

Utkání CSKA Moskva - Plzeň
zdroj: Reuters autor: Maxim Šemetov

Sparta v minulém kole na svém stadionu jen remizovala s Jabloncem a Plzeň jí utekla už na pět bodů a vedoucí Slavia dokonce na devět. "To, že ztrácíme tolik, je špatné, ale proti Slovácku se pro nás nic nemění. Zápas musíme brát jako každý jiný a vyhrát," řekl v rozhovoru pro klubovou televizi sparťanský trenér Zdeněk Ščasný.  

Třinácté Slovácko proti Spartě nastoupí povzbuzené nečekanou výhrou 3:0 nad Ostravou, ke které ho dovedl nový trenér Martin Svědík. "Pro Slovácko nebyl nový trenér jen impulz, změnili způsob hry a nehrají na počet přihrávek, jsou agresivnější, víc napadají a hrají přímočařeji dopředu," všiml si Ščasný, který už může počítat s důležitým záložníkem Guélorem Kangou, jenž v předchozích dvou kolech chyběl kvůli trestu za žluté karty.  

Zápas Plzně se čtrnáctou Olomoucí bude utkáním týmů, kterým se v posledních zápasech v lize příliš nedařilo. Obhájci titulu dvakrát za sebou remizovali 1:1, zatímco Sigma vyhrála z posledních pěti zápasů jen jeden a naposledy utrpěla debakl 0:4 s Mladou Boleslaví.

"Dostali jsme facku, která nás po těžké cestě nahoru poslala o nějakých pět pater dolů. Musíme teď znovu ukázat trochu charakteru a odolnosti a pokusit se překvapit v Plzni," řekl trenér Václav Jílek. "Bude to teď v závěru podzimu zkouška našeho charakteru a mentality," dodal olomoucký kouč.  

Je nám líto, video expirovalo.
Nováčkovo okénko: Feninova forma a podcast o Slavii

Viktorii může pomoci výhra v Moskvě v Lize mistrů, která ji udržela ve hře o účast v jarní části Evropské ligy. "Do posledních zápasů v lize je obrovská výhoda, když mužstvo dostane takový impulz," konstatoval plzeňský trenér Pavel Vrba. "Olomouc je momentálně ve složité situaci, ale co se týká fotbalu, tak vždycky byla známá tím, že hraje velice dobře kombinačně a organizovaně," dodal.  

Nepříznivou sérii bude chtít ukončit Ostrava, která se po třech porážkách za sebou propadla na šestou příčku tabulky. Lepšího soupeře si Baník pro restart přát nemohl, protože Příbram nevyhrála už šest zápasů. "S hráči jsme si promluvili, každý si k tomu řekl svoje. Doufáme, že jsme si to vyříkali natolik důrazně, že zápas v Příbrami zvládneme lépe i bodově," komentoval momentální stav Baníku asistent trenéra Jan Somberg.  

Ve zbývajících zápasech 17. kola osmá Mladá Boleslav v sobotu přivítá poslední Karvinou, která už sedmkrát za sebou nevyhrála. V neděli pak desáté Bohemians 1905 čeká derby s předposlední Duklou. Klokani nevyhráli už v pěti zápasech za sebou, naopak tým z Julisky v posledních dvou kolech získal čtyři body a neinkasoval ani gól. Kolo skončí v pondělí, kdy Jablonec hostí Zlín a Opava Slavii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články