Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Plzeň náskok Sparty nesnížila, jablonecké trápení pokračuje

Jablonec - Mistrovská Viktorie Plzeň se po sobotním zaváhání Sparty nedokázala přiblížit vedoucímu celku ligy a jen remizovala s posledním týmem tabulky Žižkovem 0:0. Na Hané se odehrála nečekaná přestřelka. V dramatickém zápase nakonec domácí Olomouc remizovala s Příbramí 4:4. Fotbalisté Dukly Praha potvrdili dobrou jarní formu a zvítězili dvěma brankami Jana Pázlera na hřišti Jablonce 2:0. Severočechům nepomohl ani pokutový kop, který neproměnil nejlepší kanonýr soutěže David Lafata. 

Dukla v jarní sezoně prohrála jen před dvěma týdny s Libercem a také v Jablonci se uvedla sebevědomým výkonem. Na Střelnici hostům ukázkově vyšel hned první brejk v šesté minutě. Lietava z pravé strany našel ve vápně nabíhajícího Pázlera a ten sám před Špitem nezaváhal. Severočeši toužili po vyrovnání a většinu času obléhali hostující vápno. Jejich aktivita přinesla šance v závěru první půle, branku ale nikoliv.

Po přestávce domácí spustili nápor a záhy mohli vyrovnat. Lafatův oblouček vyrazil Rada ve 47. minutě s vypětím sil před sebe na malé vápno, kde po kontaktu s Haškem upadl Vošahlík a sudí Zelinka nařídil penaltu. Lafata, který v minulém kole překonal střelecký rekord české ligy v jedné sezoně, však svůj 24. gól v sezoně nepřidal. Rada střelu k tyči vytěsnil.

František Komňacký, trenér Jablonce: "Hlavně v prvním poločase jsme hráli pomalu, nepřesně a bez důrazu. A rychlý gól, který jsme inkasovali, nás srazil dolů ještě víc. V našem výkonu nebyla chuť, jakou bych si představoval."

Místo toho v 68. minutě po dalším rychlém brejku udeřili hosté. Lietava utekl podobně jako v první půli, Špit jeho střelu pouze vyrazil a Pázler v klidu dorazil do opuštěné branky. Jablonec utrpěl v lize čtvrtou porážku z posledních pěti duelů a klesl za Pražany až na osmé místo. Poslední nadějí na pohárovou Evropu zůstává pro Baumit domácí pohár, ve kterém ho čeká ve středu semifinálová odveta se Spartou. 

Baumit Jablonec - Dukla Praha 0:2 (0:1)Branky:6. a 68. Pázler. Rozhodčí: Zelinka - Košec, Štěrba. ŽK: Piták, Vošahlík, Eliáš - Hanousek, Malý. ČK: 90. Eliáš. Diváci: 2 085. 

Za míčem se ženou Milan Petržela a Mateusz Slodowy
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Fotbalisté mistrovské Plzně remizovali na hřišti posledního Žižkova 0:0. Nevyužili tak sobotního remízového zaváhání vedoucí Sparty a ze třetího místa na ni dál ztrácí čtyři body. Žižkovu chybí na příčky zaručující záchranu v neúplné tabulce pět bodů. Oběma Viktoriím scházely kvůli disciplinárním trestům opory v záloze. Za domácí nemohli nastoupit Sivrič a Milosavljev, v plzeňské sestavě zase nuceně absentoval Darida.

Pražané, kteří doma porazili Plzeň naposled v roce 1999, hlavně bránili. Hosté si sice vytvořili několik nadějných šancí, jenže gól nevstřelili a zdaleka nepotvrdili formu z posledních zápasů venku, při kterých čtyřikrát vyhráli, dali v nich v průměru tři góly.

V 75. minutě naopak hosté málem inkasovali, když pokus Kiidrona tečoval Čišovský těsně vedle Pavlíkovy branky. V závěru pak měla převahu Plzeň, ale pražský tým s vypětím sil remízu udržel. Hosté sice na Žižkově neinkasovali už 360 minut, ale víc je mrzelo, že po předchozích čtyřech výhrách v lize ztratili body. 

Viktoria Žižkov - Viktoria Plzeň 0:0Rozhodčí: Jech - Santarius, Slavík. ŽK: Hílek, Kalod, Šťastný (všichni Žižkov). Diváci: 1 952. 

Hráči Olomouce se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Osm branek nabídl nebývale ofenzivní fotbal mezi Olomoucí a Příbramí, které si nakonec rozdělily body po remíze 4:4. Hanáci nerozhodný výsledek zachránili až pět minut před koncem a nenavázali na předchozí dvě výhry. Příbram natáhla sérii neporazitelnosti na sedm zápasů.

Olomouc nevyužila šanci odpoutat se od sestupových pozic a zůstává třináctá, na předposlední Ostravu, která v pondělí hraje s Libercem, má náskok šesti bodů. Příbram, senzace letošního ročníku, je pátá. 

Sigma Olomouc - FK Příbram 4:4 (2:3)Branky: 17. Ordoš, 23. Klesnil, 68. vlastní Andrejevič, 85. Pospíšil  -20. a 74. Mareš, 25. Šlapák, 34. Krbeček. Rozhodčí: Paták - Wilczek, Moláček. ŽK: Janotka - Krbeček, Krejčí, T. Pilík, Papšys. Diváci:4 322. 

Bohemians 1905 se dál trápí a po dnešní prohře 0:3 s Mladou Boleslaví čekají na vítězství už šestnáct zápasů. Boleslav naopak ukončila sérii vlastních neúspěchů a po pěti duelech si konečně připsala tříbodový zisk. Hosty poslal do vedení krátce před poločasem Mareš, po změně stran výhru potvrdili Kúdela a Fillo.

Trenér Bohemians Jozef Weber sáhl po nevydařených zápasech ke změnám v sestavě. Na stoperský post stáhl záložníka Borka a přešel ke hře na dva útočníky Nešpora s Hartigem. I tak se ale domácí dostávali do zakončení minimálně.

Domácí celek tak vyšel počtvrté z posledních pěti zápasů gólově naprázdno a stále má jen dvoubodový náskok na předposlední Ostravu, která má pondělní dohrávku s Libercem k dobru. Boleslav se drží na čtvrté pozici. 

Bohemians 1905 - FK Mladá Boleslav 0:3 (0:1)Branky: 44. Mareš, 53. Kúdela, 63. Fillo. Rozhodčí: Královec - Pelikán, Kordula. ŽK: Nešpor, Orolín - Kysela, Mareš. Diváci: 1 984. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články