Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeň narazí na rozjeté Bohemians, kteří drží sérii neporazitelnosti

Praha - Fotbalisté Plzně nastoupí ve 21. kole proti ve formě hrajícím Bohemians 1905, kteří už devět zápasů za sebou neprohráli. Druhá Sparta se v neděli představí na hřišti předposlední Olomouce a bude se chtít udržet v kontaktu s vedoucí Viktorií. Přímý přenos utkání Plzeň - Bohemians 1905 sledujte od 19:45 na ČT sport.

Bohemians přijedou do Plzně s úspěšnou sérií v zádech, ale s vědomím, že ve Štruncových sadech vyhráli jen jednou - v říjnu 1996. "Měl jsem možnost sledovat Bohemians v posledních zápasech a musím říct, že narazíme na mužstvo, které má formu," uvedl trenér Viktorie Karel Krejčí. "Co se týče psychiky a sebevědomí, budou na tom určitě dobře. Kromě nasazení, srdíčka a bojovnosti, což bylo Bohemce vždycky vlastní, přidali i nadstavbu v podobě fotbalovosti," dodal.

Sparta, která ve čtvrtek v osmifinále Evropské ligy uhrála remízu 1:1 s Laziem Řím, ztrácí na vedoucí Plzeň šest bodů, ale má k dobru odložený zápas s Duklou. V Olomouci bude jasným favoritem, protože vyhrála všechny tři jarní zápasy a na Hané navíc naposledy prohrála v květnu 1998.

Naopak Olomouc ve druhé části soutěže zatím všechny duely prohrála a dala v nich jedinou branku. Od Sparty také ve dvou posledních vzájemných zápasech inkasovala devět gólů. Výhodou domácích by však mohlo být, že je vede Václav Jílek, jenž na Letné strávil 3,5 roku jako asistent.

"Viděl jsem Olomouc hrát proti Plzni, kterou velmi potrápila. Sice to nezvládla výsledkově (1:2), ale hrála velice aktivně, dobře v útoku i v obraně. Očekáváme, s čím by trenér Jílek mohl vyrukovat na nás," uvedl asistent trenéra Sparty Zdeněk Svoboda. "Myslím, že Sparta je teď malinko před Viktorií. Co se týče kvality, odpovědnosti a obranné aktivity, jsou ještě nebezpečnější. Naši hráči ale ukázali, že to hrát umí. Jsme přesvědčeni, že i toto utkání se dá zvládnout," přidal Jílek.

Ve zbývajících zápasech se v sobotu utkají Dukla s Jihlavou, Příbram s Libercem, Slovácko s Brnem a Teplice s Mladou Boleslaví. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články