Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Plzeň na Julisce excelovala, nad Duklou vyhrála 4:2

Praha - Úřadující šampion Viktoria Plzeň se před důležitou středeční odvetu 4. předkola Ligy mistrů proti FC Kodaň představila na hřišti nováčka Dukly Praha. V gólově bohatém zápase se hosté nakonec radovali z výhry 4:2, ke které jí dvěma velkými chybami pomohl brankář Dukly Rada. V prvním poločase se mezi střelce zapsali Jiráček s Pilařem, na snížení Hanouska odpověděli Ďuriš s Pilařem, ale poslední slovo měl v závěru znovu Hanousek. Plzeň ukončila domácí ligovou neporazitelnost Dukly, která trvala 25 utkání.

Radost hráčů Plzně
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Trenér Plzně Pavel Vrba šetřil před odvetou s Kodaní kapitána Horvátha či reprezentanta Petrželu, přesto měl úřadující mistr velkou územní převahu. Obrana Dukly ale z počátku působila kompaktně a hosty do šancí nepouštěla. A tak musel Plzni ve 23. minutě pomoci domácí brankář Rada. Ten ve výskoku chytil míč, ale už se s ním dostával do zámezí, a tak jej ve snaze zamezit rohu pustil. Jenže přímo před plzeňského Jiráčka, který dopravil balon do odkryté branky.

Dukla se do první vážnější šance dostala až těsně před půlí. Šiml však po Vrzalově centru hlavou přestřelil. A vzápětí přišel trest, Pilař si naběhl na kolmou přihrávku Bakoše a napálil míč přesně pod břevno. Do druhé půle ale naskočil v dresu Dukly Hanousek a už po deseti minutách vrátil domácí do hry. Před vápnem Plzně si tak dlouho šteloval míč, až z toho byla výstavní rána na vzdálenější tyč.

Hanousek z Dukly střílí branku
zdroj: ČTK autor: Stanislav Zbyněk

Dukla ucítila šanci a snažila se o vyrovnání, její naděje však znovu zmařil brankář Rada. V 71. minutě špatnou rozehrávkou nabídl míč Kolářovi, který ještě přihrál do strany na volného Ďuriše a ten definitivně rozhodl. Vzápětí navíc přidal čtvrtý gól po individuální akci znovu Pilař. Hanousek v závěru alespoň znovu snížil.

FK Dukla Praha - FC Viktoria Plzeň 2:4 (0:2) Branky: 56. a 89. Hanousek - 43. a 80. Pilař, 23. Jiráček, 71. Ďuriš. Rozhodčí: Matějek - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Gedeon, Markovič - Kolář, Jiráček. Diváci: 2 857.

Dukla: Rada - Hašek, Švejdík, Vorel, Vrzal - Malý (80. Přeučil), Gedeon, Šiml (46. Hanousek) - Berger, Markovič, Svatonský (70. Pázler). Trenér: Kozel.

Plzeň: Čech - Rajtoral, Ševínský, Bystroň (46. Brezinský), Limberský - Jiráček, Darida - Fillo, Kolář, Pilař (83. Hora) - Bakoš (65. Ďuriš). Trenér: Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
FK Dukla Praha - FC Viktoria Plzeň

Liberec vyhrál v Příbrami a vede ligu

Fotbalisté Liberce stále nepoznali hořkost porážky a po výhře v Příbrami 3:2 se minimálně do neděle posunuli do čela tabulky. Ve dvacáté minutě domácí gólman Hruška jen sledoval, jak střela zkušeného Janů po pěkné kombinaci trefila tyč. Techničtější Liberec sice v první půli podle očekávání častěji držel míč, ale nebezpeční dokázali být i Příbramští. Ve 40. minutě po Koukalově hlavičce vytěsnil míč na roh Bičík, ale těsně před pauzou po rohu a chybě hostujícího gólmana doklepl míč do sítě Ricka.

Utkání Příbram - Liberec
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Favorita probudila až pokračující příbramská aktivita na začátku druhé půle a hosté v rozmezí dvou minut otočili skóre. V 64. minutě po Breznaníkově centru hlavičkou srovnal po přihrávce střídajícího Šurala Rabušic a vzápětí střelou z dálky zaskočil Hrušku Vácha. Příbram nesložila zbraně, po levé straně utekl v 70. minutě Šlapák, vystřelil a Wágner z metru dorazil míč do prázdné branky. Když už se zdálo, že se Slovan teprve třetí výhry z Příbrami nedočká, poslal podobně jako před prvním gólem Breznaník přízemní centr do vápna a Rabušic svým druhým zásahem v zápase rozhodl.

1. FK Příbram - Slovan Liberec 2:3 (1:0) Branky: 45. Ricka, 70. Wágner - 64. a 83. Rabušic, 66. Vácha. Rozhodčí: Příhoda - Lhoták, Moláček. ŽK: Blažek. Diváci: 2 938.

Příbram: Hruška - Macháček, Ricka, Hejda, Pleško - Valenta (42. Mojdl), Tarczal, Koukal, T. Pilík (72. Mareš) - Wágner, Šlapák (82. Videgla). Trenér: Vavruška.

Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Polák, Fleišman - Rabušic (89. Kelič), Janů, Vácha, Štajner, Breznaník - Blažek (61. Šural). Trenér: Šilhavý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články