Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Plzeň může slavit výhru nad Jihlavou, titul ale nikoliv

Plzeň – Plzeňští fotbalisté splnili svou úlohu a porazili Jihlavu, moc radosti ale nemají. Navzdory získaným třem bodům totiž ligový titul slaví na Slavii, která v konečné tabulce získala o dva body více. O výhře Plzně rozhodli Bakoš a Poznar.

Radost plzeňských hráčů
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Zápas začal minutou ticha jako uctění památky bývalého plzeňského obránce Davida Bystroně, který minulý pátek spáchal ve 34 letech sebevraždu.

Už ve čtvrté minutě poté dostal míč do jihlavské branky Bakoš, ale gól nebyl uznán pro předchozí ofsajd Pilaře. Krmenčík pak z dobré pozice hlavičkoval těsně vedle. Ve 14. minutě už domácí otevřeli skóre. Bakoš si naběhl na dlouhý míč ze středu hřiště a jeho nepovedenou střelu hostující stoper Štěpánek tečoval mimo dosah brankáře Hanuše.

Plzeň soupeře jasně přehrávala. Z dobrých pozic minuli branku Pilař i Matějů, po standardní situaci hlavičkoval Hejda do tyče. Po půlhodině hry nezvýšil ani Bakoš, jenž z bezprostřední blízkosti napálil jen Hanuše.

V závěru první půle Západočeši viditelně ubrali z tempa a v podobném duchu se odehrával i začátek druhého poločasu. V 63. minutě musel ze hry zraněný brankář Bolek, kterého nahradil ligový debutant Sváček.

Krátce poté se do zakončení dostal Krmenčík, ale hlavou Hanuše nepřekonal. Nejlepší střelec Viktorie selhal i o chvíli později a sám před jihlavským gólmanem střílel o kousek vedle. Mezi tyče se nevešla ani hlavička Bakoše.

Jihlava neměla daleko k vyrovnání. Tečovaný míč se stáčel do branky, ale Sváček ho na poslední chvíli stihnul z čáry vyrazit. Dvě minuty před koncem si dal druhou vlastní branku smolař zápasu Štěpánek, který tentokrát před dotírajícím Poznarem poslal míč hlavou do sítě.

Viktoria Plzeň - Vysočina Jihlava 2:0 (1:0)

Branky: 14. Bakoš, 88. Poznar. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Pelikán. ŽK: Urdinov (Jihlava). Diváci: 10 493.

Plzeň: Bolek (63. Sváček) - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Kopic, Bakoš, Pilař (67. Petržela) - Krmenčík (73. Poznar). Trenér: Bečka.

Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Štěpánek, Mišůn, Urdinov - Vaculík - Batioja (88. Hron), Ikaunieks, Popovič (85. Duba), Novotný (70. Záviška) - Dvořák. Trenér: Jinoch. 

Zdeněk Bečka (trenér Plzně): "Do zápasu jsme vstoupili velice dobře, přitlačili jsme Jihlavu. Měli jsme několik šancí, dali jsme branku, mohli jsme jich v prvním poločase dát víc, asi bychom se víc uklidnili. Chtěli jsme druhou půli začít stejně, ale vedro bylo velké a síly ubývaly. Přesto jsme měli dvě tři šance, které jsme měli proměnit. Jsem rád, že jsme bojovali až do posledního kola o titul a poslední utkání vyhráli. Podle mého názoru hráči výsledek ze Slavie neznali, my jsme se o tom v kabině o poločase nebavili, já sám ho zjistil až ve druhém poločase. Výsledek Slavie na náš výkon ve druhé půli neměl žádný vliv."

Josef Jinoch (trenér Jihlavy): "Myslím, že jsme tady odehráli kvalitní zápas, paradoxně jsme si dali dva vlastní góly. Jsem jenom rád, že kluci si dokázali, že když si plní své úkoly, jsou schopni hrát s každým. Škoda, že jsme nevyužili jednu z těch brejkových situací k tomu, abychom taky mohli dát branku. Neměl jsem obavy z nějakého debaklu, ale jsem rád, že to hráči zvládli se ctí."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články