Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň může proti Teplicím zvýšit svůj náskok, Slavia jede do Jihlavy

Praha – Na rozdíl šesti bodů může minimálně do neděle odskočit v první lize vedoucí Plzeň druhé Spartě. Obhájce titulu k tomu potřebuje jediné, uspět doma s Teplicemi. Druhý páteční zápas obstarají předposlední Jihlava s posílenou Slavií, která bude chtít navázat na vydařený vstup do jara. Přímý přenos utkání Plzeň - Teplice sledujte na ČT sport od 20:05.

Právě po utkání s Teplicemi změnila Plzeň na podzim trenéra, když po remíze 2:2 odvolala Miroslava Koubka a do funkce dosadila Karla Krejčího. Od té doby ztratila jen tři body a dvanáct zápasů vyhrála. A zaváhání v boji o titul si nepřipouští ani nyní, kdy má navíc velkou šanci jít do trháku. Druhá Sparta totiž bude v nejbližších dvou kolech tříštit síly mezi ligu a zápasy s Krasnodarem v Evropské lize.

Proti však budou nevyzpytatelné Teplice, které přes zimu hodně obměnily kádr a jaro začaly domácí výhrou 2:0 nad Příbramí.

"Teplicím se vstup do jarní části podařil. Jsou dobře organizovaným mužstvem s rychlým přechodem do útoku, zkušenou osou týmu a kvalitními standardními situacemi. Čekám, že v pátečním zápase budou vycházet z dobře zajištěné obrany a čekat na možnost brejků, pro které mají typově vhodné hráče," uvedl trenér Plzně Karel Krejčí. "Nesmíme je také pouštět k zahrávání standardek," dodal k utkání.

V Jihlavě se představí Slavia, u které bude velké očekávání, zda i na hřišti soupeře dokáže navázat na nadějný vstup do jara po velkých lednových změnách. Doma proti Brnu zářil hlavně útočník Muris Mešanovič, který do Slavie přišel právě z Jihlavy a nyní nastoupí proti svému bývalému celku. V útoku by měl už mít podporu hlavní hvězdy týmu Milana Škody, který zažehnal zdravotní potíže z přípravy.

"Očekávám tvrdý boj, ale my tam samozřejmě chceme vyhrát a splnit roli favorita. Nebude to jednoduché, ale pevně věřím, že když budeme hrát naplno a tak, jak si představujeme, měli bychom tam vyhrát," prohlásil trenér Pražanů Dušan Uhrin mladší.

Také pro Jihlavu však jde o velmi důležité utkání, jelikož po prohře v Jablonci klesla na předposlední místo a doma nutně potřebuje v boji o záchranu bodovat. "Do utkání nejdeme jako favorit. Máme ke kvalitě i slavnému jménu soupeře přirozený respekt. Slavia se v zimní přestávce maximálně posílila na všech úrovních klubu a zaznamenala výrazný herní posun. Jsme si však vědomi i své síly a doma chceme získat body," řekl trenér Michal Hipp.

Tomu však situaci komplikuje skutečnost, že pro utkání nemůže počítat hned se třemi oporami defenzivy Vladimírem Kukolem, Jiřím Krejčím a brankářem Janem Hanušem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články