Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Plzeň může proti Teplicím oddálit sparťanské oslavy

Plzeň – Předehrávka 26. kola první fotbalové ligy v Plzni rozhodne o tom, zda už tento víkend bude mít vedoucí Sparta šanci na oslavu titulu. Pokud Plzeň doma zaváhá s Teplicemi, dá Spartě možnost si sobotní výhrou nad Libercem titul s předstihem zajistit.

Viktoria však hodlá doma vyhrát a pozitivně se naladit na odvetu semifinále Poháru České pošty proti Brnu. "O titulu už je dávno rozhodnuto. Nic to ale nemění na tom, že lize i poháru přikládáme stejnou váhu a chceme v každém utkání vyhrát. Zvláště pak doma. To znamená, že i proti Teplicím chceme uspět," řekl trenér Plzně Dušan Uhrin mladší.

Teplice na jaře sice přišly o velmi dobrou podzimní formu, stále jsou však ve hře minimálně o čtvrté místo, které by za určitých okolností mohlo znamenat start v pohárové Evropě. "Boj o titul zpovzdálí sledujeme, takže víme, že výsledek našeho zápasu s Plzní může hodně napovědět, ale víc se staráme o sebe, protože máme dost vlastních starostí," řekl trenér Teplic Zdeněk Ščasný. "Teď hlavně chceme důstojně dohrát sezonu," dodal.

Zatímco na podzim patřily Teplice k překvapením ligy, na jaře vyhrály jen třikrát. Nejde jim zejména koncovka, v posledních šesti zápasech dali Severočeši jen čtyři góly. "Je to i tím, že se nedaří ustálit sestavu a s tím spojenou výkonnost," mínil Ščasný. Trápí se zejména Francis Litsingi, který je při absenci zraněného Aidina Mahmutoviče nejlepším střelcem Teplic, ale už sedm zápasů nedal gól.

Podle Uhrina však nelze Teplice ani při jejich současných výsledcích podcenit. Zvláště když jsou spolu se Spartou jediným týmem, který dokázal v této sezoně Plzeň porazit. Na podzim doma Severočeši vyhráli 1:0. "Teplice mají hodně kvalitní tým. Výsledkově to sice na jaře neodpovídá jejich herním kvalitám, i tak ale musíme být pozorní," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články