Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Plzeň míří do Slezska, v Karviné hodlá prodloužit vítěznou sérii

Po nečekaných ztrátách nejbližších pronásledovatelů vedou fotbalisté Viktorie Plzeň ligovou tabulku s náskokem jedenácti bodů. Ve 12. kole cestují do Karviné, kde se budou snažit o udržení stoprocentní bilance a zároveň o ideální ouverturu před před podzimním šlágrem, ve kterém přivítají mistrovskou Slavii. Domácí naopak třikrát v řadě nezvítězili a nevstřelili žádný gól. Přímý přenos utkání MFK Karviná - Viktoria Plzeň sledujte od 20:05 na ČT sport. On-line reportáž nabídne web ctsport.cz.     

Utkání Karviná - Viktoria Plzeň
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Západočeši v minulém kole ještě zvýraznili náskok na prvním místě. Po hladké domácí výhře 3:0 nad Brnem kralují tabulce před druhou Slavií, jež v Edenu nečekaně prohrála 1:2 s Libercem, a třetí Olomoucí. Sigma v souboji nováčků remizovala v Ostravě 1:1.

"Víme, s kým budeme mít tu čest. Ještě neztratili ani bod, ale pokusíme se je potrápit. Pokud chcete uspět proti takovému týmu, musíte podat nadstandardní výkon. Věřím, že se nám to povede," řekl trenér Karviné Jozef Weber.

Jeho svěřencům se momentálně příliš nedaří. Karvinští fotbalisté v ligovém ročníku už sedmkrát prohráli, posledních 304 minut neskórovali a v tabulce jsou třináctí s náskokem jediného bodu na sestupové pásmo. "Už v Teplicích (0:1) jsme naznačili zlepšení, byť to bodově nedopadlo," konstatoval Weber.

Viktoria se v nejvyšší soutěži utkala s mužstem ze Slezska pouze v minulé sezoně a v obou případech zvítězila. Naposledy slavila v Karviné v březnu po těsném triumfu 3:2, který vybojovala až v samotném závěru.

"Víme, že mužstvo domácích je hlavně před vlastními příznivci velmi nebezpečné. Dokáže uhrát velice dobré výsledky. Momentálně pro ně ten bodový zisk není úplně optimální, tím spíš si myslíme, že bude zápas ještě těžší," uvedl plzeňský kouč Pavel Vrba.

"Jsou nebezpeční ve standardních situacích, mají zajímavé hráče v útoku i v přechodové fázi. Z tohoto pohledu jsou spíše silnější v ofenzivě než v defenzivě. Bodový zisk to třeba neukazuje, přesto se mi to tak zdá," dodal k soupeři Vrba.

Předpokládané sestavy:

Karviná: Berkovec - Čolič, Košťál, Lischka, Eismann - Budínský, Šisler - Lingr, Panák, Moravec - Wágner.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník (Hájek), Limberský - Hořava, Hrošovský - Kopic, Kolář, Zeman - Krmenčík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články