Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Plzeň kyperské horko nestraší, proti Larnace věří v postup

Plzeň - Fotbalisté Plzně věří, že v play-off Evropské ligy si poradí s AEK Larnaka a postupem do skupiny částečně napraví trpké vyřazení od rumunského FCSB ve třetím předkole Ligy mistrů. V tropických teplotách na Kypru trenér Viktorie Pavel Vrba ani hráči problém nevidí.

Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Je srpen, takže letní sezona tam asi bude vrcholit. Ale já doufám, že nás to nepřekvapí. Víceméně bude asi počasí podobné jako v Rumunsku a v Bukurešti jsme odehráli dobré utkání. I u nás momentálně panuje počasí jako na Kypru, takže to asi nebude problém," řekl Vrba.

"Podmínky na Kypru nebudou žádná výmluva. Jsme Viktoria a musíme to zvládnout. Musíme hrát svou hru, na kterou spoléháme všichni - kombinační fotbal. Myslím, že máme kvalitu, abychom se na Kypru prosadili," doplnil záložník Diego Živulič.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavii čeká v play-off Ligy mistrů APOEL, na Kypr pocestuje i Plzeň

Západočeši příliš nechtěli mluvit o tom, zda jsou s losem spokojeni, ani hodnotit šance na postup. "Pro mě je důležitější, abych byl spokojený až po těch dvou zápasech. Doufám, že budu," uvedl Vrba.

"Nevím, jestli jsem spokojen. Člověk si už v této fázi nemůže vybrat. Proti Steaue jsme neměli štěstí, ale musíme to fanouškům všechno vynahradit postupem do Evropské ligy," přidal Chorvat Živulič.

Zatímco Plzeň v této sezoně odehrála dva pohárové zápasy s bývalou Steauou, s níž v Bukurešti remizovala 2:2 a doma prohrála 1:4, kyperský tým má za sebou už šest utkání. Do play-off EL se Larnaka probojovala až z prvního předkola, když postupně vyřadila gibraltarský Lincoln Red Imps, irský Cork City a Dinamo Minsk.

"Kyperský soupeř je podobná síla nebo způsob fotbalu, jaký hrála Steaua. Určitě budou nepříjemní, silní s míčem plus mají zkušenosti s Evropou. Liberec je minulý rok vyřadil. Nečeká nás nic jednoduchého, ale dá se to zvládnout, poctivě se na to připravit a postoupit," prohlásil útočník Marek Bakoš.

"Naším cílem bylo hrát skupinu. Bohužel Champions League to nebude, takže uděláme všechno pro to, abychom hráli skupinu Evropské ligy," dodal Vrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články