Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Plzeň jen remizovala 1:1, do čtvrtfinále jde Fenerbahce

Istanbul – Fotbalisté Plzně se rozloučili s účinkováním v tomto ročníku Evropské ligy v osmifinále. Západočeši remizovali v odvetě na stadionu Fenerbahce Istanbul 1:1, ale po prohře 0:1 v úvodním domácím duelu jim to na postup nestačilo. Skóre ve 43. minutě pro domácí otevřel střídající Salih Ucan, po přestávce pak vyrovnal Vladimír Darida. Od postupové trefy nakonec Viktorii dělil kousek po Limberského střele do tyče.

Salih Ucan
zdroj: ČTK/AP

Plzeň se marně snažila stát se teprve třetím českým klubem v samostatné historii, který ve dvojutkání evropských pohárů dokáže postoupit po prohře doma. Západočeši přitom od začátku hráli mnohem lépe a odvážněji než před týdnem ve Štruncových sadech.

Neztráceli tolik míče a po deseti minutách mohli vést. Kovaříka nejprve v poslední chvíli zablokoval domácí obránce a z následného rohu hlavičkoval v dobré pozici mimo Čišovský. Fenerbahce poprvé zahrozilo až v devatenácté minutě, kdy Sow tečoval střelu zblízka nad. Na opačné straně podobně ve skluzu mířil po Horváthově pasu vedle Darida.

V závěru půle však istanbulský velkoklub přidal a zvýšená aktivita se mu vyplatila. V 41. minutě ještě Kozáčik skvěle vychytal Sowa, o dvě minuty už ale inkasoval nepříjemný gól do šatny. Po centru Cristiana z pravé strany Horváth neodkopl míč a chtěl si ho zpracovat, čehož využil pohotový Ucan a trefil se přesně k tyči. Na hřišti byl přitom jen osm minut, protože vystřídal zraněného Topala.

Po přestávce se výkon Plzeňských výrazně zlepšil, po sérii několika šancí se konečně prosadili v 61. minutě díky přesné trefě Daridy ze střední vzdálenosti. Darida napřáhl těsně za vápnem a přízemní střela trochu překvapivě prošla až do sítě. Domácí tým znervózněl a hosté se tlačili za druhou trefou. V 70. minutě dělily Viktorii od postupu centimetry, když Limberského střela orazítkovala tyč.

Plzeň tak v posledních třiceti minutách potřebovala vstřelit jednu branku, Fenerbahce s vypětím sil bránilo výsledek. Rajtoralovu střelu tečoval těsně vedle Ďuriš, který nahradil Horvátha. V 81. minutě se dostal i k hlavičce, poslal ji však nad. Plzeň vrhla všechny síly do útoku, do vápna přiběhl pomoci i brankář Kozáčik, "postupový" gól ale už hosté nedali. Viktoria tak vypadla i ve třetím pohárovém dvojzápase, který začínala doma.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články