Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plzeň je i nadále stoprocentní, Baníku nadělila čtyři branky

Plzeň – Střelecké hody fotbalistů Plzně pokračovaly i ve třetím ligovém kole. Obhájce titulu na domácím stadionu rozdrtil doposud neporažený Baník 4:0 a v novém ročníku ještě neztratil ani bod. O vysokou výhru se gólově podepsali hned čtyři hráči, Kovařík, Wágner, Hořava a Ďuriš, a díky nim má Viktoria po třech zápasech obdivuhodné skóre 13:2.

Slavící fotbalisté Plzně
zdroj: ČTK autor: Kammermayer Milan

Viktoria nastoupila bez obvyklých členů základní sestavy Čišovského, Horvátha, Petržely a Koláře, přesto Ostravu jednoznačně přehrávala. Wágnerovu hlavičku po Hejdově centru sice ještě brankář Bárta skvělým zákrokem zlikvidoval, ale ve 26. minutě už inkasoval. Po faulu Vomáčky na Ďuriše si k přímému kopu stoupl Kovařík a střelou na vzdálenější tyč překvapil Bártu, který čekal spíš technický pokus přes zeď.

Od rozehrávky po gólu uteklo jen 38 vteřin a Ostrava prohrávala už o dvě branky. Postaral se o to Wágner, který nejprve vybojoval míč, následně po Rajtoralově přihrávce trefil tyč a sám míč dorazil do branky. Prosadil se tak i ve třetím ligovém utkání sezony.

Hosty dva rychlé góly rozhodily a Plzeň si chvílemi na hřišti dělala, co chtěla. Navíc jí těsně před přestávkou pomohl ostravský brankář Bárta, který za záda pustil nepříliš důraznou, i když skákavou střelu Hořavy. Defenzivně laděný záložník dal první ligový gól od října 2011 a po 33 zápasech.

Hned po změně stran mohl snížit Rolinc, ale v dobré šanci netrefil. Naopak na druhé straně si naběhl na kolmý pas Ďuriš a dloubáčkem přes gólmana skóroval počtvrté. Navázal tak na svůj gól z úterního duelu 3. předkola Ligy mistrů, ve kterém ukončil deset měsíců čekání na soutěžní zásah.

Utkání se pak už jen dohrávalo a trenér Plzně Vrba si mohl dovolit pošetřit síly opor Limberského a Daridy na středeční odvetu s Kalju. Ostrava se v závěru mohla alespoň dočkat čestného úspěchu, ale Lukeše vychytal Kozáčik a Fantiš hlavičkoval nad.

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 4:0 (3:0)

Branky: 26. Kovařík, 28. Wágner, 45. Hořava, 56. Ďuriš. Rozhodčí: Franěk - T. Kovařík, Vlasjuk. ŽK: Hejda - Vomáčka, Kukec. Diváci: 11 108.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský (74. Petržela) - Darida (77. Horváth), Hořava - Rajtoral, Ďuriš, Kovařík - Wágner (63. Tecl). Trenér: Vrba.

Ostrava: Bárta - Zawada, Frydrych, Vomáčka, Dedič - Lukeš, Droppa, Kukec (67. Holzer), Engelmann (46. Milosavljev) - Fantiš, Rolinc. Trenér: Svědík.

Pavel Vrba (trenér Plzně): "Zápas jsme rozhodli v první půli. Kontrolovali jsme hru, byli jsme výrazně lepší. Ve druhé půli už to bylo spíše udržovací, chtěli jsme šetřit síly. I Baník tam měl dvě dobré šance a mohl skórovat. Celkově to bylo zasloužené vítězství a snad jsme znovu potěšili naše fanoušky. Jsem rád, že jsme i v tom horku udrželi tempo. První kola ukazují, že jsme v pohodě, ale jde o to, jestli to dokážeme udržet. Rozhodující zkoušky nás ještě čekají."

Martin Svědík (trenér Ostravy): "Abychom tu uspěli, museli bychom podat maximální výkon s minimem chyb. Do desáté minuty jsme vydrželi se soupeřem trochu hrát, pak už jsme ztráceli jednoduché míče, dostali jsme se pod tlak a po těch dvou slepených gólech bylo rozhodnuto. Nenavázali jsme na výkon z Boleslavi. Dvě branky byly hodně laciné. Druhá půle už se dohrávala, s takto silným týmem se to těžko otáčí."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články