Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plzeň i Sparta zahájily přípravu bez reprezentantů

Plzeň - Fotbalisté Plzně zahájili přípravu na novou sezonu. Trenéru Dušanu Uhrinovi mladšímu se na prvním tréninku hlásily i posily Ondřej Vaňek, Jan Chramosta, Martin Chrien, Lukáš Stratil nebo navrátilec z hostování v Hannoveru František Rajtoral. Naopak chyběla osmička reprezentantů. Během měsíce se Viktoriáni pokusí co nejlépe připravit na předkola Evropské ligy a také na to, aby v nové sezoně vylepšili druhé místo v lize z uplynulého ročníku.

zdroj: ČT4

"Jsme Viktoria Plzeň, proto naše cíle nemohou být jiné než ty největší. V následující sezoně chceme hrát opět o pohárovou Evropu. Skutečnost, že do předkol Ligy mistrů postoupí dva týmy, je velmi zajímavá a určitě to napomůže atraktivitě," řekl Uhrin na startu přípravy. "Pro nás je ale priorita zisk ligového titulu a vítězství v Poháru České pošty," dodal.

Zatímco při zimním příchodu k týmu Uhrin do kádru Plzně příliš nezasahoval, v létě prochází kabina výraznějšími změnami. Do Mladé Boleslavi odešli na hostování útočníci Michal Ďuriš a Tomáš Wágner výměnou za Chramostu. Pryč jsou také David Štípek (hostování v Hradci Králové), bosenský mladík Mladen Veselinovič (hostování v Sokolově), Marek Hanousek (přestup do Dukly) či zkušený Jan Rezek, kterému skončila smlouva a zamířil na Kypr.

Vedle Chramosty jsou pak novými tvářemi v týmu český reprezentant Vaněk, kterého Plzeň získala z tureckého Kayserisporu, slovenský mladík Chrien z Banské Bystrice či reprezentant do 21 let Stratil, který přišel z Příbrami, když s Plzní trénoval už v zimě. Za posilu lze považovat i českého reprezentanta Rajtorala, který se do týmu vrací po půlroce stráveném v Bundeslize.

"Doplnění kádru se povedlo. Přivedli jsme ty hráče, které jsme si vytipovali. Honzu Chramostu znám již ze vzájemného působení v Mladé Boleslavi a velmi jsem o něj usiloval. Je to rychlostní typ a já věřím, že se prosadí," řekl Uhrin. "Také u Ondřeje Vaňka očekávám, že se prosadí a stane se nedílnou součástí týmu. Předpoklady k tomu má velmi dobré," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta i Plzeň začaly přípravu i s posilami

Sparťané zahájili přípravu bez reprezentantů

"Dovolená byla krátká, ale už za čtyři týdny nás čeká ostrý start v předkole Ligy mistrů," řekl trenér letenského celku Vítězslav Lavička. "Z prvního tréninku mám dobrý dojem. Na klucích byla vidět velká chuť, a když jsem viděl kontrolní váhy, tak tam žádný výkyv směrem nahoru nebyl," přidal s úsměvem. První trénink sice vynechali hráči, kteří v závěru uplynulé sezony nastoupili za reprezentační áčko a jednadvacítku, dorazily však všechny posily: Radoslav Kováč, Michal Breznaník, Martin Nešpor a brankáři David Bičík s Markem Štěchem.

"Všechno bylo v pohodě, jedinou mojí starostí vlastně bylo, abych se na Strahov dostal přes celou Prahu včas," uvedl Nešpor, který přišel z Mladé Boleslavi. "Je to krásný pocit, jsem ve Spartě po deseti letech. Už jsem ani nedoufal, že bych se do ní vrátil," řekl Kováč. Právě bývalý kapitán Liberce během prvního tréninku ukázal, co od něj na Letné očekávají. "Všichni mohli vidět, že přinese vůdcovské schopnosti a charakter," uvedl Lavička, který tak má v týmu čtyři kvalitní stopery - vedle Kováče také Maria Holka, Jakuba Brabce a Ondřeje Švejdíka.

"Když je konkurence zdravá, tak to týmu jenom pomůže," prohlásil Lavička. "Starší hráči mladším poradí, třeba jako dřív Tomáš Ujfaluši, který toho ale ve Spartě moc neodehrál," doplnil Kováč. Sparta v úvodu přípravy opět zdůraznila, že pokud nepřijde neodmítnutelná nabídka, nikdo z týmu neodejde. "Pokud nějaké změny přijdou, půjde spíš o zužování kádru. A stále hledáme brankáře, ale spíš jako trojku s výhledem do budoucna," řekl člen představenstva klubu Jakub Otava.

Sport
zdroj: ČT4
Zdroj
ČTK, fcviktoria.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články