Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plzeň i Sparta generálku zvládly, Slavia v přípravě dál vítězí

Praha - Fotbalisté pražské Sparty porazili na závěr zimní přípravy desátý tým rumunské ligy Concordii Chiajnu 3:1 a na závěr herního soustředění ve Španělsku se dočkali první výhry. Také Viktorie Plzeň generálku na duel Evropské ligy zvládla, i v oslabené sestavě bez reprezentantů zdolala polského mistra Slask Vratislav 1:0 gólem stopera Jana Hejdy. V povedených výkonech pokračují slávisté, v prvním duelu na herním soustředění v tureckém Beleku porazili Wislu Krakov 2:0.

Radost fotbalistů Sparty
zdroj: www.sparta.cz

Letenské čeká příští čtvrtek úvodní duel vyřazovací fáze Evropské ligy s Chelsea a podobně jako Plzeň se museli obejít bez reprezentantů, David Lafata a Ladislav Krejčí jsou s národním týmem na přípravném duelu v Turecku. I bez nich Pražané od začátku diktovali tempo hry a ve 40. minutě se dostali do vedení, když se střelou pod břevno prosadil Hybš.

Dvacetiletý mladík se podepsal i pod druhý gól, po jeho centru po přestávce hlavou zvýšil Holek. Rumuni v 62. minutě po zmatcích ve sparťanské šestnáctce snížili, ale poslední slovo měli Pražané. V 82. minutě Matějovský využil špatného postavení soupeřova gólmana a z více než 50 metrů ho přeloboval. V nastavení ještě Chiajna trefila z penalty tyč.

Sparta Praha - Concordia Chiajna 3:1 (1:0)

Branky Sparty: 40. Hybš, 55. Holek, 82. Matějovský.
Sestava: Vaclík - Vidlička (63. Zápotočný), Švejdík (81. Polom), Holek, Hybš - Kadlec (83. Kučera), Hušbauer (81. Jánoš), Vácha, Matějovský, Pamič - Kweuke (63. Bednář). Trenér: Lavička.

Plzeň zakončila přípravu výhrou nad polským mistrem

Západočeši ani v jednom z osmi přípravných utkání nenašli při celkovém skóre 36:10 přemožitele a neporazili jen Levski Sofia. Utkání se Slaskem se hrálo za hustého deště. Plzeň si i bez reprezentantů Daridy, Limberského, Tecla a Ďuriše vytvářela převahu, ale proti týmu českého kouče Stanislava Levého se neprosazovala do koncovky.

Pavel Vrba: "Při absenci čtyř kvalitních hráčů do ofenzivy bylo trochu znát, že například mezihra není tak kvalitní. Navíc se hrálo na těžkém terénu. Šlo ale hlavně o to, že v útočné fázi jsme nebyli tak úspěšní jako v předchozích zápasech, které nám jednoznačně ukázaly, co chceme na jaře hrát."

Až druhá polovina nabídla zajímavější fotbal a také gól. Postaral se o něj střídající stoper Hejda, jenž dal první branku v plzeňském dresu od letního příchodu ze Sparty. Pak dostali v sestavě Plzně šanci i mladíci a Slask v závěru sahal po remíze, kterou s Plzní odehrál před rokem v přípravě, ale brankář Pavlík velmi dobrým zákrokem uhájil výhru.

Obrana dirigovaná poprvé v přípravě už uzdraveným Procházkou hrála jistě. "Václav hrál po dvou měsících a je dobře, že teď máme více alternativ do stoperské dvojice, než když jsme začínali přípravu," řekl trenér Pavel Vrba. "Sice může těšit čisté konto, ale mně osobně se víc líbily právě ty předchozí zápasy, kdy jsme dávali hodně gólů a kvalita hlavně do ofenzivy byla určitě lepší," dodal Vrba.

Viktoria Plzeň - Slask Vratislav 1:0 (0:0)

Branka: 56. Hejda.
Sestava: Kozáčik (46. Pavlík) - Řezník, Čišovský (46. Hejda), Procházka (71. Chocholoušek), Končal (46. Rajtoral) - Štípek (75. Petráček), Kolář, Horváth, Fillo (71. Kyndl) - Adamov (46. Zeman), Bakoš. Trenér: Vrba.

Slavia porazila polský Krakov, opět se trefil Škutka

Fotbalisté Slavie si proti dvanáctému týmu polské ligy připsali sedmé vítězství z osmi dosud odehraných přípravných zápasů. Jednou brankou k němu pomohla nová útočná posila Slovák Dávid Škutka. Čtyřiadvacetiletý hráč po Šimečkově přihrávce v závěru zpečetil výhru a trefil se i ve druhém zápase v červenobílém dresu. Předtím už po šesti minutách otevřel skóre Hurka. Trenér Petr Rada prostřídal v poločase celou sestavu až na brankáře Rakovana.

Slavia Praha - Wisla Krakov 2:0 (1:0)

Branky: 6. Hurka, 84. Škutka.
Sestava: I. poločas: Rakovan - Nitrianský, Bortel, Hubáček, Čonka - Hrubý, Gecov, Hurka, Mičola - Fenin, Vošahlík. II. poločas: Rakovan - Dostál, Dobrotka, Petrák, Juhar - Koreš, Zmrhal, Šimeček, Tusjak - Škoda, Škutka. Trenér: Rada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články