Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plzeň i Brno v přípravách jasně vyhrály, Slavia remizovala

Praha - Třetí tým bulharské ligy Levski Sofia bez obtíží porazili plzeňští fotbalisté - na výsledku 3:0 se gólově podíleli Čišovský, Ďuriš a Wágner. Remízou zakončila své souustředění v Turecku Slavia, když hrála 1:1 s Metalurgem Doněck, osmým celkem ukrajinské ligy. V dalším ze zápasů přehrálo Brno i díky dvěma brankám Markoviče Kubaň Krasnodar 4:1.

Dušan Uhrin
zdroj: ČTK autor: Eret Petr

Trenér Plzně Dušan Uhrin mladší se tentokrát rozhodl vyzkoušet rozestavení s dvěma klasickými útočníky a na hrot poslal Wágnera s Bakošem. Obranu soupeře včetně českého stopera Čmovše však poprvé pokořil slovenský obránce Čišovský, chvíli nato pak zvýšil jeho krajan Ďuriš.

Útok se prosadil až po změně stran, kdy centr kapitána Horvátha proměnil v třetí gól Wágner. Plzeň nakonec bez problémů uhájila vítězství i čisté konto, když si poradila i s bývalým hráčem Juventusu či Manchesteru City Božinovem. Generálka na duel Evropské ligy se Šachtarem čeká Plzeň ve čtvrtek proti Rostovu.

Viktoria Plzeň - Levski Sofia 3:0 (2:0)

Branky: 13. Čišovský, 28. Ďuriš, 50. Wágner.

Sestava Plzně: Bolek - Řezník, Čišovský (46. Procházka), Hejda, Limberský (46. Kovařík) - Štípek (85. Veselinovič), Hořava, Horváth (60. Kolář), Ďuriš (75. Končal) - Wágner (60. Tecl), Bakoš. Trenér: Uhrin ml.

Sport
zdroj: ČT4

Slavia nastoupila pod Pitákovým vedením

Slavii vedl do utkání s Metalurgem nový kapitán Piták. Hodně aktivní byl na pravé straně bek Nitrianský, který zásoboval spoluhráče centry, ale neúspěšně. V 41. minutě pak skóroval Nitrianský sám, když dorazil Vošahlíkovu střelu. I po změně stran byla Slavia lepším týmem, jenže v 65. minutě napřáhl zdálky Karetnik a vyrovnal. Slavia mohla znovu strhnout vedení na svou stranu, ale Zmrhalův gól nebyl uznán kvůli Nevesovu předchozímu faulu.

Do třetího přípravného duelu za sebou nenastoupila lehce zraněná ofenzivní posila Tomáš Necid. "Tomáš v prvním zápase s Haladásem utrpěl nepříjemný pád na rameno. Celé soustředění kvalitně a vydatně trénuje. Už by dnes mohl hrát, ale rozhodl jsem se vyloučit jakékoli riziko," řekl trenér Miroslav Koubek. Jeho svěřenci zakončili soustředění s bilancí jedné výhry, jedné remízy a dvou porážek.

Vršovický klub se rozhodl, že neangažuje testovaného jihoafrického obránce Rogera Da Costu. "Není to typ, který by měl posílit naši skupinu stoperů. Zahraniční hráč by měl být minimálně na stejné úrovni jako naši hráči. Ne-li lepší. To v případě Rogera Da Costy, i když velice snaživého a pozitivního chlapce, neplatí," uvedl Koubek.

Slavia Praha - Metalurg Doněck 1:1 (1:0)

Branky: 41. Nitrianský - 65. Karetnik.

Sestava Slavie: Čontofalský - Nitrianský, Škoda, Neves, Zmrhal - Gecov, Lička (46. Ritchie) - Boudjemaa (67. Mensah), Piták (46. Prošek), Juhar (71. Mičola) - Vošahlík (83. Vyhnal). Trenér: Koubek.

Liberci se v přípravě zranil Frýdek

Liberec se rozloučil se soustředěním v Portugalsku prohrou 0:2 s nováčkem švédské ligy Örebrem. Slovan sice na úvod herního kempu porazil aktuálního lídra dánské ligy Midtjylland, ale z dalších dvou duelů s Kodaní a Örebrem má hrozivé skóre 0:6. Dnes se mu navíc zranil Martin Frýdek, který během první půle střídal kvůli potížím s kolenem.

Slovan Liberec - Örebro SK (Švéd.) 0:2 (0:2)

Branky: 12. Gustavsson, 25. Moberg.

Sestava Liberce: Hroššo - Karišik, Kováč (46. Rajnoch), Pimpara, Fleišman (82. Pokorný) - Šural, Sackey (67. Obročník), Jarolím (46. Pavelka), Rybalka, Frýdek (38. Douglas) - Budnik (46. Kolár). Trenér: Šilhavý.

Slovácko bylo produktivní - trefilo se hned čtyřikrát

Čtyři branky nastřílelo Slovácko, které v duelu s třemi penaltami porazilo Nižnij Novgorod 4:2. Hrdinou zápasu byl Došek, který v druhé půli vedl obrat a dočkal se hattricku. Trefil se i Kerbr z pokutového kopu za faul na Kuncla, který vybojoval penaltu také pro Doška.

Slovácko - Volga Nižnij Novgorod 4:2 (0:1)

Branky: 57., 71. a 76. z pen. Došek, 67. Kerbr z pen. - 11. Koncedalov z pen., 82. Minosjan.

Sestava Slovácka: Melichárek - Kuncl, Rada, Mezlík (46. Košút), Šimko - Havlík, Šumulikoski - Diviš, Petr (85. Trávník), Kerbr (80. Ondřejka) - Došek. Trenér: Habanec.

Brno si také zastřílelo, Kubaň Krasnodar přehrálo 4:1

Brno na soustředění v Turecku už podruhé nastřílelo soupeři čtyři góly. Tentokrát to odnesl devátý tým ruské ligy Kubaň Krasnodar. Zbrojovka vedla rychlým gólem Markoviče, krátce po změně stran pak soupeř fauloval Lutonského, dostal červenou kartu a Zavadil proměnil pokutový kop.

Přesilovku pak využili znovu Markovič a Lutonský, který mířil přesně z přímého kopu za další "červený" faul soupeře. Až v závěru Krasnodar využil chaosu ve hře Brna po sérii střídání a snížil.

Zbrojovka Brno - Kubaň Krasnodar 4:1 (1:0)

Branky: 4. a 55. Markovič, 51. Zavadil, 77. Lutonský - 82. Bucur. ČK: 51. Bugajev, 77. Pinčuk (oba Kubaň).

Sestava Brna: Hladký - Pernica (82. Buchta), Schuster (82. Košťál), Keresteš - Malík (85. Hyčka), Zavadil (82. Glaser), Fischer (85. Kunc), Lutonský (85. Sedlák) - Janotka (64. Skalák), Markovič, Šumbera (79. Dolný). Trenér: Kotal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články