Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Plzeň i Boleslav mají v poháru co napravovat

Mladá Boleslav - Fotbalisté Mladé Boleslavi a Plzně se dnes utkají v odvetě 4. kola Poháru České pošty. Po úvodní remíze 1:1 je ve výhodnější pozici domácí Mladá Boleslav, které stačí k postupu a možnosti dál obhajovat loňské prvenství i bezbranková remíza. Postupující se ve čtvrtfinále utká se Spartou. Utkání v Mladé Boleslavi začne v 15:30, přímý přenos odvysílá ČT4 a www.sportzive.cz.

Oběma týmům se nabízí šance napravit nevydařená víkendová utkání v lize. Zatímco Plzeň doma podlehla Olomouci 0:4, Mladá Boleslav přišla o výhru v Liberci dvěma góly inkasovanými v nastavení. "Je mi z toho hodně smutno, spáchali jsme fotbalovou sebevraždu. Teprve se ukáže, co s námi taková prohra udělá. Věřím, že jsme silní a pohárovou odvetu zvládneme," řekl trenér Mladé Boleslavi Miroslav Koubek. "Jsme ale teprve v poločase. Dali jsme venku gól, což je příznivé, teď to musíme doma potvrdit," dodal.

Mladé Boleslavi nahrává fakt, že doma s Plzní ještě nikdy neprohrála. V lize ji před svými diváky třikrát porazila a třikrát s ní remizovala. V loňském čtvrtfinále poháru pak doma vyhrála 2:1. Plzeň tam ze sedmi duelů uhrála pouze jednou výsledek, který by jí tentokrát stačil k postupu - v říjnu 2005 to byla remíza 2:2.

Podle trenéra Pavla Vrby by však Plzeňským mohlo pomoci, že v roce 2012 se jeho týmu daří více na hřištích soupeřů než v domácí Doosan Areně, ve které po dokončení rekonstrukce stále čeká na vítězství. "Jak se ukazuje, tak nám spíše vyhovují zápasy venku než doma, tak to snad potvrdíme. Potřebujeme vstřelit gól, abychom postoupili, což je určitá nevýhoda. Ale poradíme si s tím," řekl Vrba.

Zároveň věří, že se Plzeň lépe oklepe z víkendové porážky. "Momentálně není v psychické pohodě ani jedno mužstvo, i když naše porážky byly opačné. My jsme prohráli zápas, ve kterém jsme byli horší než Olomouc. Naopak Boleslav vedla a v nastavení dostala ránu. O to složitější to pro ni bylo," mínil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články