Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň hlásí posilu. Útočné řady rozšíří bývalý sparťan Holenda

Plzeň – Do již tak dost našlapaného útoku Plzně přibyla další konkurence. Vedoucí tým tabulky přivedl Jana Holendu, který na západ Čech přichází jako volný hráč a s Viktorií podepsal smlouvu do konce podzimní části. Devětadvacetiletý bývalý hráč pražské Sparty naposledy působil v Rusku v Tomsku.

Jan Holenda
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Upeklo se to docela rychle. Je vidět, že od mého posledního působení v Česku se v Plzni hodně změnilo. Od stadionu po zázemí vše funguje na velmi profesionální úrovni. Polovinu hráčů z kabiny znám, byli docela překvapení, že jsem se tady objevil," řekl s úsměvem Holenda. "Jdu do toho s tím, že chci zase hrát fotbal. Konkurence pro mě teď není to nejdůležitější, o sestavě vždy rozhoduje trenér a aktuální forma hráčů," dodal.

Podle generálního manažera Viktorie Adolfa Šádka je pravděpodobné, že bude Holenda trenérovi Miroslavu Koubkovi k dispozici už na nedělní zápas s Teplicemi. Na několik týdnů totiž zřejmě vypadne ze hry zraněný útočník Jan Chramosta.

"Honza je zajímavým typem útočníka, který již v české lize i v zahraničí prokázal své kvality. Má obrovský hlad po fotbale, přes několikaměsíční herní pauzu dorazil do Doosan Areny ve skvělé kondici," pochválil novou akvizici Šádek.

"Věděl jsem, že jakýkoliv den mi může kdokoliv zavolat, buď trenér, nebo nějaký tým se může objevit. Já pak můžu říct, že jsem trénoval víc než s týmem. Nechtěl jsem někam přijít a vypadat jako amatér," řekl Holenda.

Holenda získal v české lize s Libercem v roce 2006 mistrovský titul. Od ledna 2008 působil ve Spartě, o dva roky později zamířil do Ruska. Po dvouletém působení v Machačkale přestoupil do Rostova, poslední sezonu strávil v Tomsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články