Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Plzeň duel s Krasnodarem nezvládla. Jablonec i Sparta v generálce vyhrály

Mallorca – Zatímco v prvních dvou zápasech na soustředění ve Španělsku se fotbalistům Plzně herně i výsledkově dařilo, závěrečný duel proti Krasnodaru jim vůbec nevyšel. Ruský celek je jasně přehrával a nakonec zvítězil 2:0. Generálku na ligové jaro naopak zvládly Jablonec a Sparta. Severočeši zdolali druholigový Varnsdorf 4:1, obhájce titulu si zase poradil s Banskou Bystricí 2:0.

Čtvrtý tým ruské ligy Krasnodar byl v Marbelle od začátku aktivnější a místy hodně snadno pronikal obranou Viktorie. Ta zaváhala také v jedenácté minutě, kdy si na rohový kop naskočil Islanďan Sigurdsson a hlavou otevřel skóre. Z jediné vážnější šance Plzně v prvním poločase hlavičkoval Hořava těsně vedle.

Naděje prvoligového lídra dlouho držel výborný gólman Bolek. Toho v 55. minutě zastoupil na čáře kapitán Limberský, a protože míč odvrátil z branky rukou, dostal červenou kartu. Rozhodčí ale dovolil Plzni pokračovat v jedenácti a na hřiště přišel Kovařík.

Na 2:0 pro Krasnodar zvýšil z penalty Brazilec Joazinho. Další nepříjemností pro Západočechy bylo zranění obránce Řezníka, který musel odstoupit kvůli problémům s pravým kolenem a má podezření na na přetržený vaz.

"Spíš než výsledek mě štve zranění Radima, které je vážnější, je to komplikace. Nechci ale střílet od boku, uvidíme po vyšetřeních. Nicméně nevypadá to dobře," řekl trenér Miroslav Koubek.

Nepotěšil ho ani výkon jeho svěřenců. "Soupeř víc chtěl, předvedl větší úsilí, větší penzum práce. My jsme byli statičtí, Krasnodar dal do zápasu mnohem víc energie," řekl Koubek.

Sparta rozhodla v první půli, za Jablonec střílely posily

Sparťané na tureckém soustředění v posledních dvou prohraných duelech se Steauou Bukurešť a Kazaní inkasovali dohromady sedm branek, tentokrát ale jejich defenziva uspěla, i když proti poslednímu týmu slovenské ligy moc práce neměla.

Domácí měli od začátku převahu a už v sedmé minutě šli do vedení zásluhou Lafatovy dorážky. Deset minut před pauzou zvýšil Dočkal z penalty po ruce jednoho z hráčů soupeře. Po změně stran Sparta přes řadu šancí už gólmana Boroše nepřekonala.

"Zápas z naší strany byl herně vydařený. Vlastně po celou dobu jsme měli soupeře zatlačeného na jejich polovině," uvedl trenér Sparty Vítězslav Lavička, kterému k větší spokojenosti chyběla jen lepší produktivita domácích střelců.

"Podle mě je 2:0 málo a neodpovídá to tomu, co jsme si vypracovali na hřišti. Ale z pohledu obrany kvituju to, že jsme soupeři nedovolili ohrozit naši bránu, hráli jsme velmi zodpovědně a uhráli jsme vzadu nulu," dodal Lavička.

Jablonec v Nymburku poslal do vedení už ve druhé minutě přesnou střelou Kopic a ke konci poločasu zvýšil Lotyš Šabala po Romerově akci. Zápas zdramatizoval kontaktní brankou v 72. minutě Rudnytskyy, ale Baumit větší drama nepřipustil.

Dvakrát během osmi minut se prosadil střídající Masopust, který se poprvé trefil povedenou ranou do růžku a podruhé hlavou. Jablonec vrátil Varnsdorfu porážku z letního přátelského utkání a zimní přípravu zakončil s bilancí sedmi výher, jedné remízy a jedné prohry.

Slavia rovněž v Nymburku poprvé překonala obranu Viktorie ve 13. minutě zásluhou dorážejícího Zmrhala. Záložník "sešívaných" se prosadil ještě patičkou v 66. minutě. Krátce před ním se po individuální akci trefil i nejlepší slávistický střelec podzimu Milan Škoda.

Divoké utkání Mladé Boleslavi s Táborskem nabídlo hned tři penalty. Čtvrtý tým nejvyšší soutěže měl většinu času výraznou převahu, ale druholigový protivník ukázal velkou efektivitu, když ze čtyř šancí vytěžil tři branky. V sestavě Středočechů se dařilo zejména záložníku Skalákovi, který dal dvě branky. Třetí přidal z pokutového kopu útočník Wágner.

"Soupeř měl produktivitu opravdu velkou. Musíme si to rozebrat, abychom nedostávali tolik branek," řekl trenér Karel Jarolím, jenž dal v sestavě šanci dvěma devatenáctiletým stoperům Hůlkovi a Kochovi. "Od Navrátila víme, co čekat, tak jsme zkusili tuhle variantu. Oba ale potřebují hlavně sbírat zkušenosti," dodal zkušený kouč.

České Budějovice zvítězily v Teplicích 3:1 a dobře se naladily na sobotní zápas s vedoucí Plzní. Druhý prvoligový souboj dopadl lépe pro předposlední Liberec, který na svém stadionu přehrál Příbram 2:1.

Poslední tým tabulky Hradec Králové doma remizoval s polskými druholigovými Katovicemi 1:1. Také pražští Bohemians 1905 si poradili se soupeřem z Fotbalové národní ligy a v Ďolíčku zdolali Sokolov 2:1. Naopak Brno zakončilo soustředění v Turecku porážkou 0:2 se Šeriffem Tiraspol.

Slovácko, které v pátek otevře druhou polovinu domácí soutěže s Jabloncem, se také v Turecku rozloučilo bezbrankovým výsledkem s Olimpikem Doněck. Jihlava zvítězila nad třetiligovou Chrudimí 2:0 díky dvěma gólům Bosňana Mešanoviče.

Přípravné fotbalové utkání:

Baumit Jablonec - FK Varnsdorf 4:1 (2:0)

Branky: 74. a 82. Masopust, 2. Kopic, 37. Šabala - 72. Rudnytskyy. Sestava Jablonce: V. Hrubý - Romera (60. Čížek), Pernica (60. M. Kysela), Beneš (60. Mišůn), F. Novák - Hübschman (60. Rossi), Greguš - Kopic (60. Masopust), M. Pospíšil (60. Mingazov), Crnkič (60. Moulis) - Šabala (60. Martin Doležal I). Trenér: Šilhavý.

Sparta Praha - Dukla Banská Bystrica 2:0 (2:0)

Branky: 7. Lafata, 35. Dočkal z pen. Sestava Sparty: Štěch - Kadeřábek, Brabec (56. Kováč), Holek, Costa - Vácha (62. Mareček), Matějovský, Shala (62. Schranz) - Dočkal, L. Krejčí (78. Podaný) - Lafata (72. Konaté). Trenér: Lavička.

Slavia Praha - Viktoria Žižkov 3:0 (1:0)

Branky: 13. a 66. Zmrhal, 64. Milan Škoda. Sestava Slavie: Hrubeš - Mikula, Bílek, Fialka, Dostál - R. Hrubý (59. Boudjemaa), Deli (46. Baéz) - V. Vukadinovič (46. Prošek), Kenija (46. Piták), Zmrhal (78. Kodr) - Milan Škoda (70. Červenka). Trenér: Beránek.

FK Mladá Boleslav - Táborsko 3:3 (2:2)

Branky: 8. a 34. z pen. Skalák, 61. Wágner z pen. - 37. Mráz, 42. Džafič z pen., 74. Surynek. Sestava M. Boleslavi: Hruška - J. Kysela, Hůlka, Koch, Bořil - Ščuk (72. Šisler), Kúdela - Skalák (72. Zahustel), Vacek (72. Magera), Ďuriš (72. Končal) - Wágner (76. Subbotin). Trenér: K. Jarolím.

FC Hradec Králové - GKS Katovice 1:1 (0:0)

Branky: 61. Rolko - 56. Goncerz z pen. Sestava Hradce: T. Koubek - Holeš, Rolko, Plašil (23. Chleboun), P. Mareš - P. Černý (75. Zorvan), Halilovič (75. Shejbal) - Štípek, Čermák (62. Janoušek), Malinský (62. Vaněček) - P. Dvořák (69. Tito). Trenéři: Barborík a Pilný.

Bohemians Praha 1905 - Baník Sokolov 2:1 (1:1)

Branky: 33. Bratanovič, 69. Bartek - 40. Čada. Sestava Bohemians: Švenger (46. Zlámal) - Pauschek, Škerle (46. Šmíd), Gajič, Šírl - Bratanovič (77. Cicman), Jindřišek (46. Bartek), J. Rada, Moravec (46. Mosquera) - M. Jarolím - Mikuš (61. Lietava). Trenér: Pivarník.

FK Teplice - Dynamo České Budějovice 1:3 (0:1)

Branky: 71. Ljevakovič - 29. Pešek, 88. Linhart, 90. Michal Škoda.

Teplice: Grigar - Vondrášek (46. Chukwuma), Lüftner (46. Takács), Jablonský (46. Hošek), Krob - Ljevakovič, Vachoušek (60. Mozol) - Hora, Balázs (60. Táborský), Nivaldo (60. Salami) - Potočný. Trenér: Ščasný.

Č. Budějovice: Křížek - Janotka, Lengyel, Podstavek, Hanzlík - Benát (75. Volešák), Michal Škoda, Kladrubský - Varadi (85. A. Dvořák), Kalod (61. Linhart), Pešek (61. Chrien). Trenér: Urban.

Viktoria Plzeň - FK Krasnodar 0:2 (0:1)

Branky: 11. Sigurdsson, 56. Joaozinho z pen. ČK: 55. Limberský (Plzeň). Sestava Plzně: Bolek - Řezník (71. Tecl), Hejda, Procházka, Limberský (56. Kovařík) - Hrošovský, Hořava (46. Vaněk) - Petržela (46. Rajtoral), D. Kolář, Pilař - Mahmutovič (62. Holenda). Trenér: M. Koubek.

Slovan Liberec - 1. FK Příbram 2:1 (1:0)

Branky: 40. Pavelka, 87. Fleišman z pen. - 85. Zápotočný. Sestavy: Liberec: O. Kolář - Sus, Pimpara, Sackey, Fleišman - Douglas (85. Karišik), Obročník (75. Ndiaye) - Hadaščok (90. Mudra), Pavelka, Frýdek - Bakoš (73. Luckassen). Trenéři: Kotrba a Csaplár. Příbram: Boháč - Matějů, Zápotočný, Hájovský, Divíšek - Jiří Mareš (46. Suchan), Hnaníček, Fillo, Pilík, Krameš - Řezníček (68. Bednář). Trenér: Tobiáš.

1. FC Slovácko - Olimpik Doněck 0:0

Sestava Slovácka: Heča - Kuncl (70. Reinberk), T. Rada, Břečka, Šimko - Hlúpik (63. Diviš), Kalouda (67. Valenta), Šumulikoski, Trávník (67. Havlík), Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.

Zbrojovka Brno - Šeriff Tiraspol 0:2 (0:1)

Branky: 18. a 58. Rebenja. Sestava Brna: Hladký - Pašek (81. Šumbera), Jugas, Košťál, Keresteš - Zoubele (67. Slančík), Fischer (74. Malík), R. Buchta, Sýkora (81. Hyčka) - Vávra (61. Brigant), Čtvrtníček (61. Markovič). Trenér: Kotal.

Vysočina Jihlava - MFK Chrudim 2:0 (2:0)

Branky: 19. a 23. Mešanovič. Sestava Jihlavy: Jaromír Blažek - Marek, Tlustý, J. Krejčí (72. Kryštůfek), Hybš (72. Batioja) - Štěpánek, Kučera (72. Přeučil) - Kliment (72. Fulnek), Šulek, Vaculík (72. Marcin) - Mešanovič (60. Harba). Trenér: Klusáček.

Zdroj
iSport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články