Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň deklasovala Hradec, Bohemians znovu doma remizovali

Plzeň - Plzeňští fotbalisté vyhráli v utkání 12. kola první ligy 5:0 nad Hradcem Králové. Sérii bez ligové prohry prodloužili na sedm utkání a přiblížili se v čele neúplné tabulky vedoucí Spartě na šest bodů. Fotbalisté Bohemians 1905 remizovali s Olomoucí 1:1 a připsali si doma čtvrtý nerozhodný výsledek po sobě. Pražany poslal do vedení v úvodu Nešpor, ale jejich kouč Pavel Medynský se vítězné oslavy dnešních 47. narozenin nedočkal, neboť za hosty ještě před přestávkou srovnal Hořava. "Klokani" i tak udrželi domácí neporazitelnost v sezoně, přemožitele v Edenu nenašli už podvanácté za sebou.

Viktoria Plzeň - Hradec Králové
zdroj: ČTK

Plzeň nastoupila bez Pilaře, který nemohl proti svému mateřskému klubu hrát kvůli "hostovací" klauzuli, ale do sestavy se nakonec dostal Horváth, o jehož startu se pochybovalo. Západočeši díky jemu od první minuty plnili roli favoritů.

Už v 10. minutě vstřelil po Horváthově centru vedoucí gól hlavou Čišovský. Další mohl přidat zanedlouho Ďuriš, jenž po Jiráčkově ráně, kterou gólman Koubek vyrazil, hlavou nastřelil pouze tyč.

Viktoria Plzeň - Hradec Králové
zdroj: ČTK

Hosté po pauze měli velkou chuť něco se zápasem udělat, jenže domácí výrazně podržel gólman Pavlík a nasměroval tak Plzeň ke klidné výhře. V 51. minutě vychytal Fukalovu hlavičku na zadní tyč, vzápětí ve dvou slibných možnostech Černého a tím definitivně zlomil osud utkání. Západočeši totiž podobně jako před týdnem se Žižkovem přestáli velkou možnost soupeře k vyrovnání a pak ho dorazili dalšími góly. Takřka z protiútoku přidal po srážce Fukala se Zeleným, kterého před střetem fauloval Kolář, druhý gól Bakoš a v dalších devíti minutách přišly další rány do hradeckého vazu.

V 65. minutě nasadil k nevídanému sedmdesátimetrovému sólu Petržela, s lehkostí se prohnal kolem několika obránců a skóroval přesnou ranou k tyči. Osudnou desetiminutovku "votroků" pak završil v 69. minutě čtvrtý gól, který si ve snaze odvrátit míč z brankové čáry vstřelil hradecký obránce Fukal sám. Výsledek zpečetil znovu nekrytý Bakoš jedenáct minut před koncem, další šance domácích vychytal pozorný gólman Koubek.

Bohemians doma znovu remizovali

"Klokani" v předchozích dvou utkáních vyšli střelecky naprázdno, ale dnes se dokázali prosadit už v začátku. Ve dvanácté minutě prodloužil Škoda hlavou míč do běhu Nešporovi a ten samostatný únik ze strany na Zlámala vyřešil s přehledem.

Na Sigmě jako by stále ležel stín vleklé korupční aféry, ve které sice civilní soud v týdnu všechny aktéry nakonec zprostil obžaloby, ale na fotbalové půdě Hanákům devítibodový odečet zůstal. Hosté častěji drželi míč, ale stejně jako v předešlých zápasech této sezony jim při kombinacích chyběla loňská lehkost a k velkým šancím se dlouho nemohli dostat. V několika nadějných pozicích je stihli zablokovat domácí obránci a Hořavova střela mířila vedle.

S vlastními nepřesnostmi bojovali i Bohemians, a tak takřka prázdný Eden čekal na další zajímavé situace až do závěru první půle. Zlámala nejprve protáhl Nešpor, ale v 45. minutě nečekaně udeřilo na opačné straně. Hořava nerušeně prošel středem hřiště až do palebné pozice a Sňozík se po jeho přesné přízemní střele k tyči natahoval marně. Hostující záložník zaznamenal jubilejní desátý ligový gól v kariéře. Vyrovnávací trefa do šatny polila Sigmu živou vodou a po pauze začala být její větší fotbalovost stále zřetelnější. Otočit skóre mohl v 55. minutě Heinz, ale Sňozík byl dobře postavený a nepříliš umístěnou, byť tvrdou ránu vyboxoval.

Poté se hra stejně jako v úvodním dějstvím rozdrobila do mnoha osobních soubojů. Bohemians se zmohli jen na Škodovu hlavičku, s níž si bez problémů poradil pozorný Zlámal, a pak už se soustředili hlavně na bezchybnou obranu. To se jim mohlo v 89. minutě krutě vymstít: za udržení domácí neporazitelnosti vděčí Sňozíkovi, který výborným zákrokem zkazil střídajícímu Klesnilovi radost z první ligové trefy. Vyloučení hostujícího Škerleho v nastavení už na remíze nic nezměnilo.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články