Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Plzeň chce v duelu s Bohemians napravit úvodní remízu

Praha – Fotbalisté Plzně chtějí v 2. kole první ligy napravit úvodní zaváhání s Libercem. Nečeká je však lehký úkol, jelikož zavítají na domácí stadion Bohemians 1905 v Edenu, kde v minulé mistrovské sezoně utrpěli jednu ze svých tří proher. Velké loučení se pak chystá v Mladé Boleslavi, kde bude dávat sbohem kariéře rozhodčí Dagmar Damková. Přímý přenos nabídne ČT4 a web Sportzive.cz v sobotu z duelu Olomouc–Ostrava, netradičně pak už v neděli ze zápasu Sparta–Jablonec.

Plzeň v prvním kole doma jen remizovala 2:2 s Libercem a nyní potřebuje zabrat naplno, aby hned v úvodu sezony neztratila kontakt s čelem tabulky a mohla se soustředit na boj o postup do Ligy mistrů. Trenér Pavel Vrba nevyloučil, že kvůli náročnému programu protočí sestavu. "Šanci dostanou i ti, kteří zatím dostali méně prostoru, a je na nich, aby se o šanci poprali," uvedl plzeňský kouč. Hráče upozorňuje, že se "klokanům" musejí vyrovnat v bojovnosti. "S Bohemians jsme v minulé sezoně v Edenu prohráli, porazili nás hlavně svou velkou zarputilostí, na což si musíme dát pozor i teď. Musíme se jim v tom vyrovnat, abychom mohli myslet na úspěch," prohlásil.

Bohemians však nebudou chtít dát svou kůži lacino a rádi by zopakovali loňské vítězství. "Plzeň má v současné době asi nejlepší tým v lize, čeká nás tedy velmi náročné utkání. K soupeři máme respekt, ale pokud do toho dáme vše, můžeme uspět," míní trenér Pavel Medynský.

Sparta si nepřipouští neúspěch

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na Gambrinus ligu

Souboj dvou pohárových zástupců bude k vidění na Spartě, kam přijede Jablonec. Hlavní trenér domácích Jozef Chovanec nepřipouští možnost, že by Sparta doma ztratila body. "Chceme potvrdit dobrý start do sezony i před svými fanoušky. Nesmíme si dovolit doma ztrácet body. Ale přijede tradiční soupeř, který má vždy o motivaci proti Spartě postaráno," řekl Chovanec.

Zatímco Letenští slavili ve čtvrtek pohodlný postup přes Sarajevo, Jablonec navzdory statečnému výkonu vypadl s Alkmaarem. Kouč František Komňacký po zápase sčítal další zraněné. "Hlavní naší starostí je aktuálně dát dohromady mužstvo jedenácti zdravých hráčů, protože naše už tak rozsáhlá marodka se po Alkmaaru znovu rozrostla," uvedl.

Do Mladé Boleslavi zavítá Slovácko, ale větší pozornost poutá fakt, že duel bude posledním pro rozhodčí Damkovou, která v neděli uzavře svou kariéru. "Je to důsledek mého zařazení do Komise rozhodčích UEFA. Jde o tak významnou výzvu, která by se už nemusela nikdy opakovat, že jsem se rozhodla vzdát se další kariéry jako rozhodčí," uvedla Damková. Chtěla se loučit na hřišti, proto je ráda, že jí komise rozhodčích FAČR umožnila důstojnou derniéru přímo při ligovém utkání a zrovna v Mladé Boleslavi. "Chci to zvládnout na úrovni. Také bude záležet, jak se mi zápas povede, jak se zachovají diváci. Třeba mě ještě lítost přepadne. Ale mám to v hlavě srovnané, vím, proč jsem se rozhodla skončit," dodala.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články