Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Plzeň chce v Budějovicích dál stíhat čelo ligy

Praha - Fotbalisté Plzně zaútočí v dnešní předehrávce 8. ligového kola proti předposledním Českým Budějovicím na třetí výhru za sebou. Zároveň se chtějí naladit na atraktivní souboj v Lize mistrů na půdě AC Milán. Úřadující mistři budou na jihu Čech pokračovat ve stíhání čela soutěže, protože na vedoucí Spartu po sedmi zápasech ztrácejí ze čtvrté pozice osm bodů. Dnes se odehraje také pikantní duel mezi pražskou Duklou a Příbramí, která před lety vystupovala právě jako nástupnický klub někdejšího armádního celku.

Plzeňští fotbalisté se svými fanoušky
zdroj: ISIFA/Lidové noviny autor: Jindřich Mynařík

Jihočeši po špatném vstupu do sezony mají na kontě jediný bod, navíc mají i nejhorší obranu v celé lize. Jejich staronový kouč František Cipro překvapil vyjádřením, že jeho hráči nemusí proti favorizované Plzni hrát pod tlakem. "Samozřejmě si uvědomujeme, že Plzeň je trochu někde jinde než my. Naši kluci by mohli hrát naprosto v klidu a uvolněně, protože od nich opravdu nikdo nic nečeká," prohlásil Cipro.



Dynamo naposledy Plzeň porazilo před pěti lety, pak hned sedm zápasů skončilo remízou a v minulé sezoně, kdy Plzeň šla za premiérovým mistrovským titulem, oba vzájemné duely prohrála. Budějovičtí před zápasem právě z Plzně přivedli na hostování stopera Miloše Brezinského, ale ten kvůli dohodě klubů nesmí proti svému kmenovému celku nastoupit.

Plzeň chce na Budějovice vyrukovat v plné síle, trenér prý žádnou z opor nehodlá šetřit, když Viktorii čeká duel LM na San Siru až ve středu, tedy pět dní po utkání. "To je myslím dostatečně dlouhá doba na to, abychom se případně dali do kupy," uvedl Vrba. Oproti minulému utkání s Jabloncem by znovu měli naskočit do sestavy krajní bek Limberský a ofenzivní záložník Pilař.

Zápasu Dukly s Příbramí zase dodává náboj skutečnost, že hosté po pádu armádního klubu do nižších soutěží několik sezon hráli právě pod názvem Dukla a šéf Příbrami Jaroslav Starka si dokonce na čas přivlastnil získané trofeje pražského celku. "Zápas s Duklou pro nás nijak zvláště významný kvůli tradici není. Možná pro pana Starku, který si to nástupnictví po Dukle jako jediný pamatuje," uvedl příbramský trenér David Vavruška s tím, že dřívější spory páteční duel nepoznamenají.

Desátá Dukla má z posledních dvou zápasů čtyři body a navíc ani v jednom z nich neinkasovala, celkem už 203 minut. Příbram, která se drží na sedmém místě, zase v minulém kole přehrála Boleslav. Pražané sázejí na to, že se jim doma střelecky daří, po návratu do ligy zatím mají průměr 2,5 vstřeleného gólu na zápas. "Víme, že je Dukla doma silná, ale my jsme zase silní venku," připomněl Vavruška, že jeho tým v sezoně vyhrál na hřištích soupeřů dva ze čtyř zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články