Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plzeň chce uspět v Evropě i lize

Fotbalisté Plzně mají pro nadcházející sezonu ty nejvyšší cíle. Chtějí nejen postoupit do Evropské ligy z předkol, ale také bojovat o co nejvyšší umístění v české lize. Trenér Pavel Vrba věří, že i přes odchody reprezentantů Václava Pilaře a Milana Petržely se povedlo posílit tak, aby byl tým minimálně stejně kvalitní jako v minulém ročníku.

Příprava fotbalistů Plzně
zdroj: ČT24 autor: ČTK/Eret Petr

Plzeň se v posledních třech sezonách zařadila mezi nejlepší české celky a i v nové sezoně to chce potvrdit. "Cíle máme jen ty nejvyšší. Tedy postoupit v Evropské lize co nejdále a v lize se pohybovat v popředí," prohlásil na tiskové konferenci generální manažer Adolf Šádek.

Viktoria se snaží dlouhodobě udržovat tým pohromadě, a i v letošním létě se jí to přes námluvy konkurenčních klubů víceméně podařilo. Z důležitých opor tak odešli pouze Pilař s Petrželou, trenér Vrba spolu s Limberským a Daridou prodloužili smlouvy. "Jsme rádi, že už to máme za sebou, bylo náročné udržet tým v této podobě," oddechl si Šádek.

Názor experta

Chris Boothroyd: "Přestože Plzeň přišla o klíčové hráče, v západních Čechách stejně vládne optimismus. Tým předloňského mistra již sehnal přímé náhrady bez jakéhokoliv povyku. Stejně jako jejich rivalové ze Sparty i Plzeň odmítla nabídky za své mladé vycházející hvězdy a doufá, že Darida povede klub k druhému titulu ve třech sezonách. Bez rozptýlení v podobě Ligy mistrů povede Plzeň tažení na titul od prvního dne."
Tip na umístění: Mistři.

I přes odchody je vedení Plzně přesvědčeno, že se povedlo dostatečně posílit, aby kvalita hry nespadla. "Přípravu jsme zaměřili na to, abychom našli náhradu za Pilaře s Petrželou. Vrátil se Fillo, přišli Malakjan, Zeman a více se do týmu zapojil Štípek," hodnotil trenér Vrba. Do týmu přišel zpět z dukelského hostování i vysoce talentovaný záložník Marek Hanousek.

Na brankářském postu sezonu začne nejlepší brankář loňského ročníku slovenské ligy Petr Bolek. "Má výhodu v tom, že se s námi připravuje delší dobu. Proto asi dostane přednost. Ale to neznamená, že se v dalších zápasech Matúš Kozáčik do branky nedostane. Bude rozhodovat momentální forma," dodal Vrba.

Přestupy

Příchody:
Martin Ticháček (Žižkov, z hostování), Petr Bolek (Senica), Matúš Kozáčik (Anorthosis Famagusta), Martin Fillo (Mladá Boleslav ZH), Martin Zeman (Sparta, na hostování), Edgar Malakjan (Pjunik Jerevan), Lukáš Hejda (Sparta), Marek Hanousek (Dukla ZH).

Odchody:
Petr Trapp (Příbram NH), Milan Petržela (Augšpurk), Marek Čech (Sparta), Tomáš Hájovský (Příbram), Václav Pilař (Hradec Králové ZH/Wolfsburg), Tomáš Berger (Dukla ZH).

O kvalitě týmu ho přesvědčily i přípravné zápasy, především pak ten poslední se Spartakem Moskva, který sice skončil prohrou 1:2, ovšem herně Plzeň nezklamala. "Před rokem a půl jsme hráli také se Spartakem přípravu a prohráli jsme rovněž 1:2, jenže tehdy nás Spartak přehrával.

Tentokrát jsme byli podle mého pohledu minimálně rovnocenným soupeřem a v části utkání jsme byli lepší. Z toho mám dobrý pocit a věřím, že to ukážeme i v soutěžních zápasech a budeme minimálně stejně silní jako v minulé sezoně," dodal Vrba.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články