Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Plzeň chce proti Příbrami nastartovat motory pro předkolo LM

Příbram - Plzni se v probíhajícím ročníku první ligy zdaleka nedaří tak, jak by sama chtěla, avšak v předkole třetího kola narazí na soupeře, který je na tom ještě hůř. Příbram totiž zatím nebodovala a navíc ani nevstřelila branku. Plzeňští se proti trápícímu se soupeři budou chtít dostat do herní pohody před 4. předkolem Ligy mistrů proti Razgradu. Přímý přenos utkání sledujte od 17:50 na ČT 2 a našem webu.

Slavící plzeňští fotbalisté
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Plzeň sice postoupila v boji o Ligu mistrů, ale v úvodu sezony se herně trápí. Přes Karabach prošla se štěstím, v Jihlavě vybojovala výhru 2:1 až po obratu ve druhé půli a o víkendu doma jen remizovala 1:1 s Bohemians 1905. Navíc si těžko vypracovává šance. "Doposud jsme dvě tréninkové jednotky věnovali ani ne tak přípravě na Příbram, jako spíš celkovému zlepšení naší hry. Snažíme se den po dni odstraňovat naše nedostatky," řekl trenér Roman Pivarník.

"My hlavně musíme zlepšit naši hru, protože sami víme, kde děláme chyby. Potřebujeme hrát více dopředu a dát nějaké góly. Musíme se poučit z chyb. Musíme využívat ty věci, které nám jdou, daleko víc si přihrávat do útoku, více centrovat a tlačit se do zakončení. Teď nám tam chybí tlak na branku," souhlasí kapitán Roman Hubník.

Právě nepřesvědčivou formu mistra se chce pokusit využít Příbram. Ta oba dosavadní zápasy prohrála, ale s výkony byl trenér Martin Pulpit spokojený. "Přáním je, abychom předvedli podobný výkon ze zápasu s Mladou Boleslaví a abychom jej dokázali dovést do vítězného konce. Náš soupeř není v ideální kondici. Hraje nyní důležitější utkání, jako to příští týden o Ligu mistrů. Je to ovšem kvalitní mužstvo, které už odehrálo spousty dobrých utkání. Vyhrát se dá ale s každým, máme víru ve vítězství," prohlásil Pulpit.

Příbram těsně před utkáním posílila obranu o zkušeného bývalého reprezentanta Martina Jiránka. Naopak Plzeň řeší drobné zdravotní potíže u některých hráčů, je tak možné, že bude muset sáhnout do optimální sestavy. "Ještě uvidíme, jaký bude zdravotní stav hráčů. Máme určité problémy a čekáme, jak se nám podaří vyřešit je. Nemám ještě úplně jasno, jak sestavu poskládat, ale určité změny budou," řekl Pivarník.

Martin Pulpit (trenér Příbrami): "Přáním je, abychom předvedli podobný výkon ze zápasu s Mladou Boleslaví a abychom jej dokázali dovést do vítězného konce. Věřím, že po nedělním výkonu bude větší návštěva diváků na zápase a že nám pomůžou získat konečně nějaké body. Náš páteční soupeř není v ideální kondici. Hraje nyní důležitější utkání, jako to příští týden o Ligu mistrů. Je to ovšem kvalitní mužstvo, které už odehrálo spousty dobrých utkání. Vyhrát se dá ale s každým, máme víru ve vítězství."

Roman Pivarník (trenér Plzně): "Ještě uvidíme, jaký bude zdravotní stav hráčů. Máme určité problémy a čekáme, jak se nám podaří vyřešit je. Nemám ještě úplně jasno, jak sestavu poskládat, ale určité změny budou. Doposud jsme dvě tréninkové jednotky věnovali ani ne tak přípravě na Příbram, jako spíš celkovému zlepšení naší hry. Snažíme se den po dni odstraňovat naše nedostatky. Viděl jsem zápas s Mladou Boleslaví, kde Příbram byla hodně nebezpečná, a i přesto, že prohrála, měla velmi dobrý herní projev. Proto v tomto zápase nemůžeme vůbec nic podcenit a připravit se na sto procent."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články