Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Plzeň chce proti Budějovicím prolomit sérii čtyř ligových utkání bez výhry

České Budějovice – Již čtyři ligová kola čekají na zisk tří bodů fotbalisté Plzně. Ti by rádi zlomili tuto černou sérii v dohrávce dvanáctého kola, kdy zavítají na hřiště čtrnáctého celku tabulky Českých Budějovic. Viktoria, která naposledy porazila v nejvyšší soutěži Spartu, bude chtít navázat na výhru z Evropské ligy. Zápas sledujte živě od 16:50 na ČT sport nebo na našem webu.

Daniel Kolář a Marek Bakoš
zdroj: EPA autor: FRISO GENTSCH

V ní ve čtvrtek zvítězila na horké půdě izraelského Hapoelu Tel Aviv 2:1, když dokázala otočit zápas a díky trefám Horvátha a Rajtorala si odvezla velmi důležité tři body. Výsledek velmi potěšil i trenéra Viktorie Pavla Vrbu, jenž věří, že čtvrteční vítězství by mohlo jeho celek konečně nakopnout i v lize.

"Každé vítězství mužstvo psychicky zvedá, to není jenom fráze. Vracíme se do české ligy a kolikrát jsme se už přesvědčili, že pokud nenastoupíme koncentrovaní, soupeř nás může potrestat. Víme to a doufám, že se ponaučíme. Věřím, že to, co se nám nedařilo předtím, zvládneme nyní lépe," uvedl plzeňský kouč Pavel Vrba.

Plzeň naposledy porazila 15. září Spartu

Plzni to v lize v posledních týdnech příliš nejde. Od velice důležitého vítězství na domácí půdě proti Spartě nedokázali Viktoriáni vyhrát hned čtyři zápasy v řadě, když třikrát remizovali 1:1, s Teplicemi, se Slováckem a Jabloncem, a Příbrami dokonce podlehli 1:0.

Hra Plzně je sice stále na vysoké úrovni a své soupeře přehrává, nýbrž nedokáže proměnit vyložené šance. Za vše mluví bilance útočníka Marka Bakoše, jenž na vstřelenou branku čeká od 6. kola, kdy se dvakrát trefil do sítě Dukly Praha.

Budějovice vyhrály jen jedno z posledních deseti ligových utkání

Bilance Budějovic je ještě o poznání horší. Tým, který od 7. kola vede Miroslav Soukup, dokázal z posledních desíti ligových kol vyhrát pouze jednou a s devíti body je až čtrnáctý s náskokem pouhého jednoho bodu na poslední Baník.

Pravdou však je, že pod Soukupem tým prohrál pouze jednou, a to na hřišti silného Jablonce. A na tyto výsledky by chtěli Jihočeši navázat i v utkání proti Plzni. Trenér Dynama Soukup si je však vědom, že jeho svěřence nečeká jednoduchý úkol.

"Herní projev Plzně je stále srovnatelný s tím, který býval v době, kdy všechno pravidelně vyhrávala. Teď se jim jen trochu nedaří dotahovat příležitosti do gólů. Vyhrávat už chtěli v předešlých zápasech a tím, že se to neustále oddaluje, se jejich koncentrace na zápas s námi bude ještě zvyšovat," mínil Soukup

Jihočeši nedokázali Plzeň porazit v jedenácti zápasech v řadě

Co se týče vzájemné bilance, jasně navrch má hostující Plzeň, která s Dynamem jedenáctkrát v řadě neprohrála, přičemž v posledních šesti vzájemných duelech inkasovali jen jednou a na jihu Čech drží neprůstřelnost 347 minut.

Trenér hostů Vrba však tuší, že jeho svěřence nečeká lehký duel. "Soupeř bude hrát ze zajištěné obrany, bude důsledný a důrazný. Liga je zvláštní v tom, že může kdokoliv bodovat s kýmkoliv," upozornil

Poslední duel těchto soupeřů vyzněl jasně pro Západočechy, když doma porazili Budějovice vysoko 4:0. Tento zápas však poznamenala kontroverzní rozhodnutí sudího Královce, který nejprve po velkých dohadech uznal gól Bakoše, jenž hrál před tím rukou, a i třetí gól padl po chybě sudího, který neodmával ofsajd Petržely.

Plzni bude chybět Procházka, Daněk může proti svému klubu nastoupit

Budějovickým v zápase proti favorizované Plzni určitě nepomůže stoper Tomáš Řepka, jenž pyká za červenou kartu proti Jablonci a jeho další působení na jihu Čech je velmi nejisté. Naopak brankář Michal Daněk, jenž patří právě Plzni, bude moci proti svému celku nastoupit.

Michal Daněk
zdroj: ČTK autor: David Veis

Na straně Plzně bude pravděpodobně taky chybět jeden člen obranné čtyřky, a to Václav Procházka, jenž stále není stoprocentně v pořádku. "Počítám s tím, že se může stát, že nebude k dispozici. Budeme chtít udělat všechno pro to, aby mohl nastoupit do utkání na Slavii a do odvety s Tel Avivem. Nebudeme chtít nic uspěchat," řekl Vrba.

Dohrávku dvanáctého kola můžete sledovat živě od 16:50 na ČT sport a na našem webu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články