Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň chce přezimovat na prvním místě, proti bude Jihlava

Plzeň – Boj o korunu podzimního mistra ligy se uskuteční v Plzni, kam v rámci 16. kola přijede Jihlava. Pokud se chtějí domácí vrátit do čela tabulky a tam i přezimovat, musí nováčka porazit. Oba celky se již v tomto ročníku první fotbalové ligy střetly, když se na počátku srpna rozešly smírně 1:1. Poslední zápas podzimu sledujte od 17:30 živě na ČT sport nebo na našem webu.

Domácí budou chtít proti Jihlavě navázat na výsledky z poslední doby, kdy neprohráli osm posledních soutěžních zápasů a v lize mají sérii čtyř výher v řadě. Naposledy hrála Viktoria ve čtvrtek, když v rámci Evropské ligy remizovala  na hřišti portugalské Coimbry 1:1 a zajistila si tak postup do jarních bojů.

To Jihlavě závěr podzimu příliš nevychází. Svěřenci Františka Komňackého, kteří do soutěže vlétli s velkým elánem a prvních sedm zápasů ligy neprohráli, zažívají v poslední době výsledkovou krizi. Trenér Plzně Pavel Vrba však nevěří, že by to měla být pro Plzeň lehká záležitost. "Jihlavě se teď nedařilo, protože se jí zranili klíčoví ofenzivní hráči Koloušek a Tecl. I tak ale hraje zajímavý fotbal, má rychlé hráče, hraje přímočaře a umí i standardky. Nebude to nic jednoduchého," řekl Vrba.

Jak Plzeň, tak i Jihlava v posledním kole vyhrály

Jak již bylo řečeno, Plzeň vyhrála čtyři ligové duely v řadě. Naposledy dokázala uspět v důležitém zápase na hřišti obhájce titulu z Liberce 2:1, když celou druhou půlku hrála v deseti.

I Jihlava v posledním kole mohla slavit, když přerušila pětizápasovou sérii bez vítězství, a na domácím stadionu porazila České Budějovice 1:0. "Po cenné výhře nad Budějovicemi jedeme do Plzně trochu klidnější. Nic to ale nemění na našem cíli poprat se alespoň o bodík. Už jsme v podzimní části ligy několikrát dokázali, že umíme překvapit a potrápit favority," řekl jihlavský kouč František Komňacký.

Jistou nevýhodou Plzeňských může být únava spojená s velkým počtem utkání, když za podzim odehráli 27 utkání, zatímco Jihlava jen sedmnáct. A tohoto faktu je si vědom i Komňacký, který si však nemyslí, že by Plzeň měla mít kvůli tomu nějaké velké potíže. "I když budou zřejmě hráči Plzně z náročného programu posledních dnů unaveni, tak jsem přesvědčen, že jejich trenér žádný polovičatý výkon nepřipustí," dodal Komňacký.

Plzni bude chybět hned několik opor

Dalším problémem Plzeňských může být i absence hned několika členů základní sestavy, především pak v obraně. Kvůli trestu za karty nemohou nastoupit stoper Procházka a reprezentační levý bek Limberský. Zatím není jisté, zda po zranění už budou k dispozici další reprezentanti Rajtoral a Kolář. "Sestavu asi budeme muset v obraně látat a někteří hráči zřejmě budou hrát na jiném postu," řekl Vrba.

Poslední zápas podzimu sledujte od 17:30 živě na ČT sport nebo na našem webu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články