Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň chce před Ligou mistrů vylepšit útok

Plzeň - Plzeňští fotbalisté se před úterním vstupem do druhého předkola Ligy mistrů na hřišti Pjuniku Jerevan ještě pokusí zapracovat na ofenzivě. Český šampion na soustředění v Rakousku vstřelil ve třech zápasech jen dva góly a podle trenéra Pavla Vrby mu v zakončení scházel větší důraz. Viktoria nejprve prohrála s rumunskou Kluží 1:2, pak podlehla 0:2 izraelskému celku Maccabi Haifa a na závěr herního kempu zdolala Neftči Baku z Ázerbájdžánu 1:0. Dnes dostali hráči volno a od pátku už zahájí finální přípravu na duel v Arménii. Do Jerevanu odletí v pondělí časně ráno.

"Hlavně v těch prvních dvou zápasech jsme si představovali trošku lepší výsledek, i když například s Haifou jsme odehráli velice dobré utkání. Bohužel v té útočné fázi nemáme ještě takovou formu, jakou bychom si představovali. V ofenzivě musíme být daleko důraznější," řekl na klubovém webu Vrba. Střelecké trápení Plzeň nezlomila ani v posledním vítězném duelu, z mnoha šancí skórovala až pár minut před koncem. "Závěrečné utkání, které bylo zároveň generálkou na Jerevan, jsme vyhráli po zásluze. Konečně to bylo s nulou, defenziva byla docela slušná. V útočné fázi jsme ale opět neproměnili množství příležitostí," posteskl si plzeňský kouč.

Vrba je se soustředěním spokojen

"Přestože máme ještě v ofenzivní činnosti co dohánět, defenziva se představila celkem slušně. Stejně tak i nováčci měli možnost přizpůsobit se hernímu stylu týmu, sžít se s ním. Soustředění mohu hodnotit jako velmi prospěšné. Věřím, že budeme dobře připraveni, abychom v nadcházejícím utkání uspěli," řekl Vrba.

Pavel Vrba o soustředění v Rakousku:

"Našli jsme naprosto ideální podmínky a soupeři byli adekvátní tomu, nač se připravujeme."

Radost mu udělali všichni tři nováčci - ofenzivní hráči Jakub Hora a Václav Pilař i slovenský stoper Marián Čišovský. "Kuba se s námi připravoval již minulý rok, takže do týmu zapadl úplně v pohodě. U Čišovského se projevilo, že má několik angažmá za sebou. Má zde řadu známých ze slovenské ligy, jeho včlenění bylo naprosto bez problémů. A Venca Pilař je hodný kluk, který okoukává nové prostředí, není to žádný raubíř," uvedl. "Z tohoto pohledu mohu říci, že do mužstva přišli inteligentní hráči, které mužstvo vzalo velice pozitivně," pochvaloval si Vrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články