Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Plzeň čeká po prohře v Edenu reparát s Libercem, Zlín hostí v derby Slovácko

Praha – S oblíbeným soupeřem zahájí Viktoria Plzeň stíhací jízdu za vedoucí Slavií. Posledních pět vzájemných duelů proti Liberci totiž zvládla. Slovan ukončil v 19. kole sérii bez ligového vítězství a ve Štruncových sadech hodlá překvapit. Zlín přivítá Slovácko a pokusí se prolomit střelecké trápení. Gól nedal už pět zápasů. Přímý přenos utkání Viktoria Plzeň - Slovan Liberec sledujte od 17:30 na ČT sport.

Utkání Zlín - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Západočeši se v jarní části trápí. Síť za zády soupeřova brankáře rozvlnili pouze jednou. Proti beznadějně poslední Příbrami zařídil hubený triumf 1:0 Krmenčík. Následně remizovali 0:0 ve Zlíně a prohráli 0:1 na Slavii. S Libercem proto nesmí zaváhat. 

"Z týmu cítím velké odhodlání vyhrát. Víme, že doma jsou výkony mnohem lepší než venku. Budeme se chtít fanouškům odvděčit výhrou," řekl trenér Roman Pivarník.

I hosté si po zimní přestávce připsali skalp Příbrami a přicestují s odhodláním navázat na zmíněné střetnutí. Své svěřence motivuje i kouč Jindřích Trpišovský.

"Možná to zní trochu odvážně, ale jestli máme šanci někdy bodovat v Plzni, tak myslím, že by to mohlo být teď. Viktoria není úplně v pohodě. Dlouho se jí nestalo, že by dva zápasy za sebou nevyhrála. Je potřeba, aby všichni naši hráči podali optimální výkon," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň touží prolomit střeleckou mizérii proti Liberci

Moravské derby nabídne souboj na hřišti i v hledišti, Litavka uvidí existenční klání 

Fastav Zlín, podzimní kometa nejvyšší soutěže, už pět ligových utkání nevstřelil gól. Fotbalisté čtvrtého celku tabulky si střelecké příležitosti připravují poměrně snadno, ale s produktivitou mají vážné problémy. 

Soupeř z nedalekého Slovácka má paradoxně zcela totožné starosti. Ani on ještě během jarního pokračování neskóroval a získal tři body za tři bezbrankové remízy. 

Příbram ztrácí na nesestupovou příčku osm bodů a proti Hradci Králové má možná poslední šanci k oživení záchranářské naděje. "V sobotu už musíme vyhrát, nic jiného nepřipadá v úvahu. Musíme předchozí zápasy hodit za hlavu," uvedl trenér Kamil Tobiáš.

Předposlední Jihlava přivítá Karvinou a podobně jako Příbram nutně potřebuje uspět. Slezský nováček ovšem prokazuje velmi slušnou výkonnost, o čemž se minulý týden přesvědčil Zlín.

Dukla, která v předešlém kole podlehla Spartě 0:1, změří síly s ambiciózním Jabloncem, a bude se snažit navázat na poslední vzájemný domácí duel, kdy Severočechy rozstřílela poměrem 6:1. Bohemians 1905 nastoupí v Brně.      

Sobotní zápasy 1. fotbalové ligy:

15:00  Dukla Praha - Jablonec 

15:00  Příbram - Hradec Králové

15:00  Jihlava - Karviná

15:00  Zlín - Slovácko

15:30  Brno - Bohemians 1905

17:45  Plzeň - Liberec (ČT sport)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články