Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Plzeň bude v Moskvě bojovat o naději na Evropskou ligu

Porážka znamená konec. Tak to mají postavené fotbalisté Plzně před zápasem v Moskvě s CSKA v Lize mistrů. Český mistr musí v ruské metropoli alespoň remizovat 2:2, ale spíš vyšším skóre, aby i před závěrečným zápasem ve skupině G s AS Řím zůstal ve hře o třetí místo, které znamená jarní přestup do vyřazovací části Evropské ligy. Průběh zápasu můžete sledovat v textové on-line reportáži od 18:55 na webu ctsport.cz.

Plzeňský Jan Kovařík si pokrývá míč v utkání Ligy mistrů proti CSKA Moskva
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Pokud je nějaká šance, tak o ni musíme bojovat. Musíme se na to velmi dobře připravit, víme, že nás čeká hodně těžký zápas. Ale to je v Lize mistrů každý," řekl před odletem do Moskvy záložník Roman Procházka.   

Plzeň v září doma s CSKA neudržela dvoubrankové vedení a hosté v nastavení z penalty vyrovnali na 2:2. Další body do tabulky už Viktoria nepřidala, protože prohrála na hřišti AS Řím 0:5 a poté dvakrát narazila s obhájcem trofeje Realem Madrid (1:2 a 0:5).

Hra Plzně byla tématem nového Fotbal fokus podcastu:

Moskevský tým před dvěma prohrami s AS Řím doma senzačně porazil "Bílý balet" 1:0 a je v tabulce třetí se čtyřmi body. Pokud výběr trenéra Viktora Gončarenka porazí Plzeň, udrží si naději na postup do osmifinále.  

"U nás zvládli závěr, tam jim hodně pomohla branka, kterou dali hned po půli, ta je hodně nakopla," vzpomínal na plzeňský střet obou týmů záložník Aleš Čermák. "Hrajou trochu jiné rozestavení než všichni ostatní, ale mají fantastické hráče a jsou velice kvalitní na míči, takže síla skoro ve všem," dodal.

Pokud Viktoria dostojí v Moskvě svému jménu, bude mít lepší bilanci vzájemných zápasů a k zisku třetího místa ve skupině jí bude stačit doma s AS Řím získat stejně bodů jako CSKA v Madridu. V případě porážky nebo remízy 0:0 a 1:1 Viktoria skončí poslední ve skupině, výsledek 2:2 dá západočeskému týmu teoretickou naději vzhledem k tomu, že má skóre 3:14 a CSKA 4:7. Remíza 3:3 a vyšší může znamenat třetí místo, pokud by Plzeň na závěr skupiny G porazila AS a současně CSKA podlehl Realu.  

"Domácí zápas nám ukázal, že máme šanci. Dali jsme jim dva góly, takže je to mužstvo, s kterým se dá hrát. Důležité bude nedělat vzadu žádné chyby," konstatoval Procházka.  Čermák ale hned naznačil, že nejdou do Moskvy jen bránit. "Pokud chceme uspět, budeme muset hrát odvážně," dodal.  

Plzeňští dokázali CSKA už jednou v Lize mistrů porazit a na jeho úkor si zajistit třetí místo ve skupině, když před pěti lety doma zvítězili 2:1. Tehdy však Viktoria v Moskvě prohrála 2:3. Postup do jarní fáze Evropské ligy tým trenéra Pavla Vrby vybojoval i při první účasti v Champions League v roce 2011. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - CSKA Moskva

Viktorii se ale venku v pohárech nedaří. Mimo svůj stadion zvítězila jen v jediném z posledních sedmnácti utkání - loni v prosinci na závěr skupiny Evropské ligy v izraelské Beerševě 2:0. V hlavní fázi Ligy mistrů pak Plzeň prohrála sedm z dosavadních osmi venkovních duelů. Uspěla pouze v roce 2011 na hřišti Borisova (1:0).  

CSKA v tomto ročníku Ligy mistrů nehraje domácí zápasy ve své aréně, ale na stadionu v Lužnikách, do jehož ochozů se vejde sedmdesát tisíc fanoušků a kde se hrály i zápasy letošního mistrovství světa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články