Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň bude útočit proti Zlínu na první místo, Jablonec chce ukončit domácí mizérii

Praha – Minimálně do neděle může mít první liga nového lídra. O posun do čela tabulky bude usilovat obhájce titulu z Plzně, který po reprezentační pauze na svém hřišti přivítá nováčka ze Zlína. K přeskočení Sparty stačí favoritovi uhrát i remízu. Třetí tým loňské sezony Jablonec se utká s rozjetou Slavií a bude chtít ukončit domácí mizérii, když před vlastními fanoušky letos ještě nevyhrál. Přímý přenos utkání Slavia – Jablonec sledujte na ČT sport od 14:20. Střetnutí Plzně se Zlínem pak od 19:30.

Plzeň pod vedením nového kouče Karla Krejčího vyhrála v lize všech pět zápasů a v sérii chce pokračovat i po reprezentační přestávce. Zápas se Zlínem navíc bude pro Krejčího speciální.

"Dva roky jsem tam působil jako hráč, manželka tam má rodinu. Zlínu vyšel vstup do sezony, ukazují, že jdou správnou cestou, je tam pokora a hlad po úspěchu. Během pauzy jsme ale potrénovali, doléčili zranění, takže věřím, že budeme pokračovat na vítězné vlně," řekl Krejčí. Spoléhat bude opět na Michala Ďuriše, který dal v posledních pěti utkáních sedm gólů.

V táboře Ševců si naopak uvědomují, že na západě Čech mohou jen překvapit. Trenér Bohumil Páník však věří, že pokud budou jeho svěřenci hrát hru, kterou po nich požaduje, nemusí odjet úplně s prázdnou.


"O kvalitách plzeňského týmu, který je vysokým favoritem, není třeba diskutovat. Soupeř je silný na míči, dobře kombinuje. Pokud chceme v takovém zápase uspět, tak musíme k dobrému bránění přidat rychlé protiútoky. Prostě hrát náš poctivý fotbal. Potom bychom neměli mít problémy," řekl kouč nováčka soutěže, který ale nemá na poslední zápas na hřišti Viktorie dobré vzpomínky. V roce 2009 zde Zlín dostal výprask 0:5.

Jablonec chce ukončit domácí mizérii

Jablonci se nepovedl vstup do sezony a jeden z adeptů na poháry je až na osmém místě. Doma navíc ještě ani jednou nevyhrál, což se pokusí napravit v sobotu proti Slavii. Pražský celek má naopak dobrou formu a už šest zápasů po sobě bodoval.

"Nechci moc myslet na to, jakou sérii máme za sebou. Musíme myslet na to, co máme před sebou. Před sebou máme Jablonec, velice těžké utkání. Ambiciózní mužstvo, které se dostalo do pohárů, v nich se nedostalo dál a možná je tam nějaké zklamání," řekl trenér Slavie Dušan Uhrin mladší.

Na spodku tabulky se Bohemians Praha 1905 pokusí doma proti Brnu vybojovat první vítězství v sezoně. "Je to o gólech. My si šance vytváříme, ale góly nedáváme," konstatoval trenér Pražanů Roman Pivarník.

Trápí se také Olomouc, která přivítá třetí tým tabulky Liberec, jehož hráči Pavelka a Šural září i v reprezentaci. "Z Liberce jde trošku strach, ale pořád říkám, že jde hrát s každým. Každý je k poražení. Ale o tom se nesmí jen tak vykládat. Pokud hráči neprodají na hřišti to, co v nich je, to, na co mají, potom jsou výsledky takové, jaké máme. Hrajeme doma, potřebujeme zvítězit," řekl trenér Leoš Kalvoda.

Liberecký kouč Jindřich Trpišovský se však trochu obává toho, aby jeho týmu neuškodila reprezentační pauza. "Je vždy nepříjemné, když máte formu a vypadnete z toho. Měli jsme hodně hráčů pryč a zraněných, v jednu dobu nás trénovalo osm. Mužstvo je pohromadě od čtvrtka, snažíme se ho maximálně připravit. Chceme navázat na úspěšné výsledky, ale víme, že Olomouci se úplně nedařilo. Hraje o život, takže to bude těžké," uvedl Trpišovský.

Ostrava povzbuzená první výhrou v sezoně se představí na Slovácku a chce bodovat, aby se dostala z posledního místa v tabulce. Teplice se doma pokusí proti Jihlavě navázat na dvě předchozí výhry.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články