Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Plzeň bude proti Razgradu dohánět manko a hledat ztracené sebevědomí

Plzeň – Úřadující české šampiony, fotbalisty Viktorie Plzeň, čeká nesmírně náročná odveta čtvrtého předkola Ligy mistrů. Svěřenci Romana Pivarníka musí na domácím hřišti dohánět dvoubrankovou ztrátu z úvodního duelu, ve kterém bulharskému Ludogorci Razgrad podlehli 0:2. Stejným poměrem prohráli i víkendový zápas nejvyšší soutěže proti Zlínu, čímž dali fanouškům jasně najevo, že jejich aktuální forma nedosahuje potřebné výše. Přímý přenos utkání Viktoria Plzeň - Ludogorec Razgrad sledujte dnes od 20:15 na ČT sport a našem webu.

Plzeňský Kovařík v souboji s Minevem z Razgradu
zdroj: ČTK autor: BTA/Minko Chernev

Plzeň v Sofii na bulharského mistra nestačila, po změně stran dvakrát inkasovala a sama si během utkání nevytvořila výraznější gólovou příležitost. "Samozřejmě to pro nás není moc dobré, 0:2 je složitý výsledek. Pokusíme se to doma zvládnout, i když víme, že Razgrad je silný jak v protiútocích, tak v postupném útoku. O to složitější to bude," uvedl trenér Roman Pivarník. "Musíme hrát zezadu na nulu. Pokud bychom dali gól, tak by i soupeř začal být nervózní," doplnil kapitán Roman Hubník.

Dvaatřicetiletý stoper byl hodně rozezlený po prohře se Zlínem a doufá, že se plzeňští fotbalisté stihnou do úterý vzpamatovat. "Nemáme čas na to mít Zlín v hlavě. Snad si ale všichni uvědomí, že s podobnou hrou nemáme proti Razgradu šanci, a začnou hrát to, co po nás trenér chce," prohlásil Hubník.

Premiéra Jestřábího oka

Fanoušci Viktorie Plzeň budou moci poprvé na českém území vidět při fotbalovém zápase v akci kamerový systém Jestřábí oko. Technologie k určování, zda míč přešel brankovou čáru, bude využita během odvetného utkání 4. předkola Ligy mistrů proti Ludogorci Razgrad.

Je nám líto, video expirovalo.
Pivarník: Jednoduché brejkové situace bychom si měli umět pohlídat

"Byl bych rád, kdyby se na sebe hráči začali zle koukat. Potřebujeme, aby se dobře naštvali," přidal Pivarník, který od letního příchodu vyhrál jen dvě ze sedmi soutěžních utkání.

Západočeši v domácích předkolech Ligy mistrů vyhráli šest z osmi střetnutí, poslední dvě však před svým publikem nezvládli. Loni podlehli 0:2 Maccabi Tel Aviv a na úvod tohoto ročníku remizovali ve třetím předkole 0:0 s Karabachem.

Kdyby se Plzni podařil obrat, za postup do základní fáze LM, kterou hrála v letech 2011 a 2013, získá 378 milionů korun. V případě vyřazení dostane Viktoria 81 milionů a na podzim bude bojovat ve skupině Evropské ligy.

Předpokládané sestavy:

Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Hromada, Hrošovský - Petržela, Ďuriš, Kopic - Bakoš.

Razgrad: Stojanov - Minev, Moti, Plastun, Natanael - Djakov, Marcelinho, Sasha - Misidjan, Jonathan Cafú, Wanderson.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články