Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Plzeň bude na Letné hájit vedení v lize

Hradec Králové - Souboj mezi nováčkem Hradcem Králové a úřadujícím vicemistrem Jabloncem otevře v pátek vpodvečer šesté kolo první fotbalové ligy. Hlavním tahákem bude sobotní duel vedoucí a dosud neporažené Plzně na hřišti mistrovské Sparty, která se vzpamatovává z úterního propadáku v Lize mistrů s Žilinou. Dojde také moravský souboj mezi Olomoucí a Brnem a utkání Mladé Boleslavi s tápající Ostravou. Kolo zakončí pondělní souboj Teplic s pražskou Slavií. Přímý přenos utkání Sparta – Plzeň vysílá v sobotu ČT4, pondělní dohrávku nabídne ČT2. Oba duely nabídne i web SportŽivě.cz.

Zatímco Jablonečtí po špatném podzimní startu zabrali a třikrát za sebou neprohráli, fotbalisté Hradce Králové jsou na tom opačně. V prvním kole zdolali mistrovskou Spartu, ale od té doby získali ve čtyřech zápasech jen dva body. Nyní se pokusí zaskočit dalšího favorita. "Po Spartě a Plzni nás doma čeká třetí tým, který zasáhl do evropských pohárů. Jde o soupeře, který hraje ofenzivní fotbal. Nemůžeme chybovat při rozehrávce a nesmíme dát Jablonci tolik prostoru jako Plzni," uvedl hradecký kouč Václav Kotal.

Spartě se v týdnu vzdálil postup do Ligy mistrů a teď ji čeká rozjetá Plzeň, která dala v lize nejvíc gólů a jako jediná čtyřikrát vyhrála. Pro Letenské však hovoří bilance - svého soka porazili v 19 z 26 vzájemných duelů. "V minulém kole jsme poprvé v ročníku vyhráli na hřišti soupeře a chceme to potvrdit doma. Zápas je pro nás důležitý, aby nám neutekla špička," uvedl trenér Jozef Chovanec. Plzeň na Letné v úvodu sezony prohrála v Superpoháru. V posledních dvou duelech v nejvyšší soutěži uhrála se Spartou bod a remízu by brala i tentokrát. Vyhrát na Letné dokázala jen jednou v historii.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na 6. kolo Gambirnus ligy

Liberec na Slavii protrhl čekání na premiérovou výhru v soutěži a proti Příbrami ji chce potvrdit prvním domácím triumfem do dubna. Kouč Josef Petřík čeká těžký zápas. "Proti Slavii jsme se soustředili na obranu a hráli na brejky, teď to bude opačně. Toto utkání bude možná ještě náročnější, než bylo to na Slavii," řekl Petřík. Příbram je po slibném podzimním startu ve velkém útlumu. Dala nejméně branek z celé ligy, ve čtyřech z pěti zápasů neskórovala a na gólovou radost čeká už 321 minut.

Slovácko se střetne s obávaným soupeřem

Slovácko zatím sbírá body pouze doma a tradici by nechtělo porušit ani proti nováčkovi Ústí nad Labem. Kouč Miroslav Soukup ale hráče důrazně varuje před podceněním soupeře, který ani v jednom utkání nepropadl. Tým z Uherského Hradiště navíc nevzpomíná na Ústecké v nejlepším - v druhé lize s nimi čtyřikrát prohrál a třikrát to vedlo k odvolání trenéra. Předposlední Ústí s výjimkou vítězného utkání v Brně neskórovalo a na Slovácku by považovalo za úspěch i bod. "Mají velkou oporu v divácích, silnou osu Švancara-Volešák a vůbec dávají hodně gólů. Musíme si na jejich ofenzivu dát velký pozor," řekl trenér Svatopluk Habanec.

Olomouc pluje soutěží bez porážky, drží se na druhém místě za Plzní a proti poslednímu Brnu je jasným favoritem. "Čekám, že by to mohl být hezký fotbal. Brno je technický tým, který hraje dopředu. My se snažíme hrát stále stejným, aktivním pojetím, mohli bychom ale být ještě produktivnější v koncovce," přál si trenér Zdeněk Psotka. Brňany povzbudil první bodový zisk v sezoně po výhře nad Mladou Boleslaví. K moravskému souboji i tak vyrazí s pokorou, neboť mají v živé paměti, jak na Hané před rokem utrpěli zdrcující debakl 0:5.

Ostravští věří ve zranitlenost mladoboleslavské defenzivy

Zápasy Mladé Boleslavi s Ostravou tradičně nabízejí zajímavou podívanou a plno gólů. Středočeši věří, že se jim povede zapomenout na pondělní porážku z Brna. Ostrava tápe a po dvou porážkách je pouze bod od patnáctého Ústí. "Momentálně nejsme tým, který soupeře přestřílí třemi, čtyřmi góly. Jestli chceme bodovat, nesmíme dělat chyby a dostávat laciné branky, což se zatím děje. Boleslav je, myslím, zranitelná v defenzívě, uvidíme, jak se vyrovná s odchodem Sylvestreho," uvedl Koubek.

Bohemians 1905 věří, že budou v Edenu bodovat i ve třetím domácím zápase. Zároveň proti Českým Budějovicím doufají ve větší podporu protestujících fanoušků než při jediném vítězném duelu v sezoně se Slováckem, který navštívilo jen dva a půl tisíce diváků. Jihočeši jsou jedním ze tří dosud neporažených týmů. Ve čtyřech z pěti duelů však uhráli jen remízu a především poslední výkon proti Hradci Králové trenéra Jaroslava Šilhavého příliš nepotěšil. "Chybělo mi tam hodně věcí. Teď nás ale čeká trochu jiný zápas, Pražané spoléhají na bojovnost, pracovitost, nasazení. Sice se hraje teprve šesté kolo, ale dá se říct, že to bude boj o šest bodů," tvrdil Šilhavý.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články