Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Plzeň bez reprezentantů přestřílela Vlašim 5:3

Plzeň – Fotbalisté Plzně vyhráli i čtvrtý přípravný zápas na novou sezonu. Ligový mistr stále v kombinované sestavě bez reprezentantů otočil duel s druholigovou Vlašimí a i zásluhou dvou gólů Michaela Krmenčíka zvítězil 5:3. V dosavadních čtyřech utkáních proti týmům z nižších soutěží Viktoria nastřílela 39 branek.

Plzeňský Jan Kopic v zápase s Vlašimí
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Nový trenér Plzně Roman Pivarník postavil v prvním poločase silnější sestavu, na skóre to ale nebylo vidět. Hned ve čtvrté minutě sice otevřel skóre Jan Holenda, ale už za dvě minuty odpověděl Pavel Vyhnal a stejný hráč poslal Vlašim v den svého svátku těsně před pauzou do nečekaného vedení.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Plzně porazili Vlašim, kapitánem byla posila Hromada

Do druhé půle plzeňský trenér prostřídal a hlavně v obraně dostali šanci mladíci. Přesto Viktoria v hodně kombinované sestavě dokázala skóre obrátit. Dvakrát se trefil Krmenčík po přesných centrech od Jana Kovaříka, který si sám připsal jednu branku. V 90. minutě mohl zkompletovat hattrick Krmenčík, ale prosadil se až z dorážky Jan Suchan.

V modro-červeném drese se poprvé ukázala slovenská posila Jakub Hromada, která při svém debutu hned navlékla kapitánskou pásku. "Kluci potom jen chtěli, abych něco přispěl do klubové kasy," zmínil tradiční zvyk mladý Slovák.

V sobotu se Plzeň v dalším přípravném zápase utká s druholigovým Sokolovem. Viktoria ladí formu na 3. předkolo Ligy mistrů.

Přípravné uktání Viktoria Plzeň - Vlašim 5:3 (1:2)

Branky: 50. a 73. Krmenčík, 4. Holenda, 57. Kovařík, 90. Suchan - 6. a 43. Vyhnal, 64. Nečas.

Sestava Plzně:
I. poločas:
Bolek - Řezník, Baránek, Hejda, Matějů - Chrien, Hromada - Kopic, Bakoš, Vůch - Holenda.
II. poločas: Bolek - Rajtoral, Čihák, Piroch, Vukajlovič - Kučera, Hromada (66. Chrien) - Kopic (69. Matějů), Suchan, Kovařík - Krmenčík. Trenér: Pivarník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články