Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Plíškovo Sarajevo chce na Letné překvapit

Praha - Tradičně velká neznámá čeká na sparťanské fotbalisty na startu evropských pohárů uprostřed léta. Před rokem čelili v kvalifikaci o Ligu mistrů lotyšskému týmu Liepaja, letos se jim ve čtvrtek postaví do cesty FK Sarajevo. Soupeř může být o to nebezpečnější, že jeho trenérem je Jiří Plíšek, který ještě na jaře vedl Teplice a sám kdysi působil jak vyhledavač talentů pro pražský klub. Zápas začne v 19:00, rozhodovat ho bude Rumun Alexandru Deaconu. Utkání vysílá přímým přenosem ČT4 a web Sportzive.cz, odveta se bude hrát 4. srpna v Sarajevu.

Zatímco bosenský celek sehraje už třetí pohárový zápas, sparťané na ostrý start sezony teprve čekají. Domácí liga odstartuje až o víkendu a poslední výsledky Sparty v přípravě nebyly příliš přesvědčivé. Na soustředění v Rakousku ale Sparta odehrála dobré zápasy s těžkými soupeři.

Podle náznaků z Letné je pravděpodobné, že Sparta revoluci v obraně zatím nechystá a proti Sarajevu vyběhne na hřiště se stejnou obranou jako na jaře, tedy i s veteránem Řepkou uprostřed. Ani na zbývajících postech se nedá zatím očekávat příliš změn oproti jaru. Trenéry během přípravy potěšilo, jak si počínal na postu defenzivního záložníka uzdravený Hušek, na levé straně zálohy by se mohla objevit slovenská posila Juhar.

Sparta je považována před zápasem s bosenským vicemistrem za favorita, ale na Letné jsou raději opatrní. I kvůli tomu, že Plíšek má o českém klubu všechny podstatné informace. "Proto to bude hodně prestižní souboj a nás nečeká nic lehkého. Jenže to je možné říct o všech zápasech v předkolech," prohlásil hlavní trenér Jozef Chovanec.

Papírový rozdíl mezi oběma soupeři je veliký, protože Sarajevo nefiguruje ani v klubovém žebříčku IFFHS, který zahrnuje na 400 klubů z celého světa, zatímco Sparta drží 40. místo. Přesto v bosenské metropoli doufají, že mohou překvapit podobně jako proti švédskému Örebro. "Jedeme na takové vlně a mohlo by nám to pomoci i proti Spartě, i když to bude asi ještě těžší. Odhadovat naše šance je předčasné. Ale porazit se dá každý," řekl Plíšek po postupu a připustil, že bojovat proti Čechům bude zvláštní. "Tady musí jít ale city stranou," dodal kouč.

Plíšek přitom nenašel mužstvo před několika týdny v ideálním stavu. Podle jeho slov hráči měli zanedbanou kondici. Stačily ale dva slibné výsledky a mužstvo je na koni.

Předpokládané sestavy:

Sparta: Blažek - Kušnír, E. Brabec, Řepka, Pamič - Hušek - Sionko, Vacek, Matějovský, Juhar - Kweuke.

Sarajevo: Hamzič - Čomor, Beloševič, Torlak, Dupovac - Suljič, Kojaševič, K. Handžič, Ščepanovič - Obuča, Haskič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články