Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Pleška ven, zazní na Slavii, která přivítá Olomouc

Praha - Dnešní předehrávku 7. kola první fotbalové ligy obstará souboj Slavie Praha a Sigmy Olomouc. Domácí budou chtít napravit předchozí dvě porážky s Teplicemi a Libercem, po kterých jsou až šestí. Proti Olomouci je však nečeká lehká úloha. Hanáci přijíždějí jako druhý tým tabulky, který dosud ztratil body jen po dvou remízách a pouze v jednom zápase nedal alespoň dvě branky. "Čeká nás mužstvo, které má formu, ale určitě není neporazitelné," míní trenér Slavie Karel Jarolím, který kvůli nevydařenému startu do sezony může čekat kritiku ze strany fanoušků. Ti připravují protestní akci za jeho odvolání s heslem "Pleška ven".

Jarolím však věří, že Slavia minulé nezdary napraví. K tomu je prý třeba, aby zlepšila produktivitu a dala víc než jeden gól, jak tomu bylo v pěti z dosavadních šesti zápasů. "Pokud chceme uspět, musíme zlepšit naši produktivitu. V zakončení musíme být důraznější a pohotovější," dodal slávistický kouč.


Také hráči vědí, že další zaváhání nepřichází v úvahu. "Všichni vidíme chyby, kterých se dopouštíme. Další ztrátu si nemůžeme dovolit. Nad Olomoucí musíme vyhrát, už kvůli našim fanouškům," prohlásil záložník Jaroslav Černý. Jeho jmenovec Milan věří, že Slavii pomůže i ofenzivní styl Olomouce. "Sigma k nám nepřijede bránit, bude se hrát otevřený fotbal, to by nám mohlo vyhovovat, uvedl Milan Černý.

Olomouc vedle výborné aktuální formy favorizuje i bilance posledních zápasů proti Slavii, kterou třikrát po sobě porazila. I tentokrát chce v Edenu vsadit hlavně na útok. "My snad opatrní ani být neumíme," řekl trenér Zdeněk Psotka. "I na Slavii chceme být hodně aktivní. Ale samozřejmě bude záležet na soupeři a jeho síle. Pokud nás bude nutit k chybám, budeme na to muset pochopitelně reagovat," dodal.



Podle Psotky je hlavní devizou Pražanů vyváženost. "Je silná díky svému týmovému výkonu a součinnosti mezi všemi řadami," podotkl olomoucký trenér, který má nepříjemné starosti se složením sestavy. Kabinou Sigmy se v posledních dnech prohnala viróza. Nevynechala ani Rossiho se Šultesem, jejichž start je proto nejistý. Na šest týdnů navíc po neděli vypadl zraněný stoper a kapitán Kučera.

Předpokládané sestavy:

Slavia: Jaakkola - Čelůstka, Vomáčka, Trapp, Hubáček - M. Černý, Kisel, Ragued, J. Černý - Hora, Vlček.

Olomouc: Drobisz - Janotka, Škerle, Dreksa, Vepřek - Bajer, Navrátil, Rossi - Petr, Šultes, Hubník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články