Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Platonická převaha stačila k bodu. Lvíčata remizovala s Řeky navzdory dlouhé přesilovce

Sedmdesát minut hráli v početní výhodě, ale kýžené vítězství si v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy nepřipsali. Čeští fotbalisté do 21 let se v Karviné rozešli s Řeky smírně 1:1 a po skalpu Litevců poprvé v kvalifikaci zaváhali. Hostující celek poslal do vedení v závěru úvodního dějství Jannis Bouzoukis z pokutového kopu, o vyrovnání se po změně stran postaral Adam Hložek. Ve 24. minutě obdržel červenou kartu Konstantinos Dimitriou. 

Utkání Česko U21 - Řecko U21
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Stoper řecké reprezentace byl vyloučen poté, co nedovoleně zastavil Ondřeje Šašinku v samostatném úniku.

"Cením si alespoň toho, že mužstvo ukázalo charakter, a přestože se to nevyvíjelo dobře, neprohráli jsme. Ale je to pro nás ztráta. Musíme udělat všechno pro to, abychom se co nejlépe nachystali na Skotsko. A musíme vyhrát, abychom neztratili doma další body. Ztrátu s Řeckem musíme nahradit někde venku," řekl trenér Karel Krejčí.

Češi si první nebezpečnou šanci vypracovali až po téměř půlhodině. Vaníček odcentroval do vápna a hlavičku aktivního Hložka vyrazil brankář Siampanis. V nastavení úvodního poločasu fauloval obránce Souček v šestnáctce Daviotise a dánský rozhodčí Burchardt nařídil penaltu. K ní se postavil Bouzoukis a střelou k tyči poslal hostující tým do vedení.

"Dostali jsme direkt, byl to hodně laciný gól. Spíš než penalta mi vadila situace předtím, kdy jsme měli odkop. Měli jsme to uhrát tak, abychom soupeře donutili couvnout," konstatoval Krejčí.

X faktor Hložek alespoň vyrovnal

Ve 49. minutě hlavičkoval Matoušek z bezprostřední blízkosti po Holíkově centru vedle. Útočník Jablonce se o chvíli později neprosadil ani z přímého kopu a Hložkovu střelu z vápna zase zblokovala řecká obrana na roh.

Právě z rohu však Češi přece jen vyrovnali. V 76. minutě si Hložek našel míč po Sadílkově centru a hlavičkou na zadní tyč nedal brankáři šanci. "Jsem rád za tu standardku, protože jsme se na ni v tréninku připravovali. Škoda že Adamův gól nebyl vítězný," dodal Krejčí.

Krejčího svěřenci tak nenavázali na úvodní vítězství nad Litvou 2:0 a v pondělí se v Uherském Hradišti střetnou se Skotskem, které po domácí bezbrankové remíze s Litvou ve třetím utkání kvalifikace stejně jako Řekové poprvé ztratilo.

"V přesilovce nám chybělo něco překvapivého, nějaké náběhy za obranu. Nedávali jsme tam přihrávky, i když jsme měli dost šancí na to, abychom vyhráli. Nebylo to od nás ani zdaleka ideální," uznal Hložek.

Česko - Řecko 1:1 (0:1)

Branky: 76. Hložek - 45.+2 Bouzoukis z pen. Rozhodčí: Burchardt - Rasmussen, Hoeg (všichni Dán.). ŽK: Souček, Šašinka - Retsos, Natsos. ČK: 24. Dimitriou (Řec.). 

Česko: Jedlička - Souček, Plechatý, Chaluš, Holík - Sadílek, Bucha - Matoušek (74. Růsek), Hložek, Vaníček (62. Janošek) - Šašinka. Trenér: Krejčí.

Řecko: Siampanis - Natsos, Dimitriou, Nikolau, Katranis - Balojannis, Retsos - Daviotis, Bouzoukis (53. Lyratzis), Kampetsis (84. Iatrudis) - Duvikas (28. Evangelu). Trenér: Gumas.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články