Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Platini žádá o zákony proti manipulování zápasů

Brusel - Prezident evropské fotbalové asociace UEFA Michel Platini vyzval evropské země, aby zavedly zákony, které by bránily ovlivňování výsledků. V tažení proti sázkařským gangům a manipulování zápasů si prý fotbalové orgány nedovedou poradit samy. Platini při svém vystoupení na zasedání Rady Evropy ve Štrasburku označil ovlivňování výsledků za největší hrozbu pro fotbal.

Fotbal
zdroj: Isifa

"Nejen evropský fotbal, ale dokonce všechna sportovní odvětví jsou v nebezpečí. Rostoucí počet případů manipulování zápasů spojeného se sázením po internetu je alarmující," řekl Platini.

Výsledky podle něho ovlivňují zločinecké organizace, proti kterým je potřeba zakročit. Jejich činnost označil Platini za "sportovní podvody" a ostatním zemím dal za příklad Itálii, Portugalsko, Španělsko, Británii, Bulharsko a Polsko, kde už v této oblasti alespoň nějaké zákony existují.

Za nezbytný pak pokládá zásah Rady Evropy. "Je potřeba členské země přesvědčovat, že musí proti sportovním podvodům bojovat a že státní orgány musí spolupracovat s těmi fotbalovými," doporučil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články