Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Plašil přestupuje do Bordeaux, znovu si zahraje Ligu mistrů

Bordeaux (Francie) - Český fotbalový reprezentant Jaroslav Plašil rozšířil základnu francouzského mistra Girondins Bordeaux. Zatímco v uplynulé sezoně bojoval s Pamplonou o záchranu ve španělské lize, nyní se může těšit na zápasy v Lize mistrů. Za šestadvacetiletého záložníka by mělo Bordeaux zaplatit odstupné tři miliony eur (zhruba 78 milionů korun). Plašil se dnes klubu upsal na čtyři roky.

Do Francie se Plašil vrací i přesto, že měl v Pamploně smlouvu ještě na dva roky. Do Španělska přestoupil předloni z Monaka, kde předtím působil už od roku 1999 a před pěti lety se s ním probojoval do finále Ligy mistrů.

Po minulé sezoně měly o hráče s 47 reprezentačními starty zájem také týmy Marseille, které trénuje bývalý Plašilův kouč z Monaka Didier Deschamps, a německý Stuttgart. Nakonec uspělo Bordeaux, které se letos po deseti letech vrátilo na francouzský trůn. V kádru by měl nahradit brazilského záložníka Fernanda, jenž chce klub opustit. Plašilovým koučem v Bordeaux, kde působil v nedávné minulosti Vladimír Šmicer, bude slavný francouzský internacionál Lauren Blanc, mistr světa a Evropy.

Plašil si chtěl zahrát Ligu mistrů

"Ve Španělsku jsem neměl problémy a mohl jsem tam zůstat. Jen jsem chtěl do týmu, kde bych si mohl zahrát Ligu mistrů a bojovat o ligový titul. A s Bordeaux je to myslím více než možné," uvedl Plašil. "Bordeaux mě poprvé kontaktovalo tak před deseti dny. Pak to šlo všechno velmi rychle. Jsem rád, že jsem přišel právě sem. Bordeaux je velmi dobrý klub," řekl.

Prý si ani nevolal se Šmicrem, aby se s ním poradil při rozhodování. "Nekontaktoval jsem ho, ale vybavil jsem si, jak o klubu hezky mluvil. Sám jsem pak viděl několik zápasů z minulé sezony. Bordeaux hraje pohledný fotbal, což se mi líbí. Snad k tomu přispěju i já," dodal.

Španělskou ligu opouští český záložník po dvou sezonách s bilancí 66 zápasů a osmi gólů. Ve francouzské nejvyšší soutěži dosud odehrál 117 utkání a skóroval pětkrát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články