Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Plánoval si selfie s Messim a Ronaldem. Koné ale cenu od FIFA nemohl převzít kvůli vízu

Tleskaly mu ty největší fotbalové hvězdy v čele s Lionelem Messim, Cristianem Ronaldem či Neymarem. Francis Koné to však sledoval pouze v televizi. Brněnský útočník, kterému v pondělí mezinárodní federace FIFA udělila cenu fair play za první pomoc protihráči, se slavnostního večera v Londýně nemohl zúčastnit kvůli neobdrženému cestovnímu vízu, což tožského fotbalistu velmi mrzelo.

Francis Koné z Brna s snaží pokrýt míč před Lukášem Sadílkem (vlevo) a Vlastimilem Daníčkem ze Slovácka
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

"Všichni chtěli, abych přijel, ale nevyšlo to. Takový je život," řekl Koné. "Rád bych se setkal s Lionelem Messim i Cristianem Ronaldem, udělal si s nimi selfie. Jsou to výborní hráči. I tak je ale toto ocenění pro mě nejvíc v kariéře, dostal jsem spoustu gratulací a jsem šťastný. Cena patří České republice, zdejší lize, klubu, mojí zemi a Africe," dodal.

Ocenění fair play si Koné vysloužil ještě v dresu Slovácka, když během únorového zápasu tehdejšímu brankáři Bohemians Martinu Berkovcovi pohotově vytáhl zapadlý jazyk. "Vzpomínky na to se mi stále vrací. Zachránit někomu život není nic jednoduchého. Ale musím říct, že to nejsem já, kdo zachraňuje životy, je to Bůh. Nebylo to ale poprvé, co se mi to stalo, dělal jsem to už počtvrté. Kdybych ty dřívější zkušenosti neměl, bylo by to těžší," řekl Koné.

Je nám líto, video expirovalo.
Koné: Já nejsem ten, kdo zachraňuje životy, to Bůh

S Berkovcem je v kontaktu, na osobní setkání ale kvůli nabitému programu není příliš čas. "Je to trochu komplikované tím, že Martin nemluví moc anglicky a já zase česky. Navíc on teď chytá v Karviné a já jsem zas v Brně. Ale minulý týden jsem mu volal, že jsem byl pozván do Londýna na ten galavečer. Příští týden budu v Praze, tak bychom se tam měli potkat," uvedl Koné.

V Londýně Koné chyběl, protože nešlo včas vyřídit vízum. "Obdrželi jsme informaci o Francisově nominaci zhruba před deseti dny. Francis má ale tožské občanství a vízum pouze pro Schengenský prostor. Bohužel lhůta pro vydání víza, potřebného pro cestu do Velké Británie, činí třicet dnů. Přes veškerou snahu klubu v součinnosti s FAČR a FIFA se nepodařilo zajistit, aby Francis mohl do Londýna odcestovat," uvedl brněnský klub.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články