Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pivarník: Atraktivní, zároveň složitá skupina. AS je jasný favorit

Plzeň – AS Řím, Austria Vídeň, Astra Giurgiu. Plzeňský klub dostal v losu Evropské ligy atraktivní skupinu, z níž nebude vůbec lehké postoupit. Trenér Roman Pivarník ale věří, že jeho svěřenci na postup do jarní části soutěže mají.

"Jen to ukázalo, že ani v Evropské lize není lehkých soupeřů. Je to velmi atraktivní skupina pro fanoušky. Budeme se však i tak snažit postoupit. Reálné je všechno. Jsou to složití soupeři, ale budeme se snažit, abychom byli úspěšní," řekl Pivarník.

Jako hráč působil v Rapidu Vídeň, a tak pro něj bude prestižní souboj s městským rivalem Austrií. "Mám dva týmy, které jsme chtěl, a jeden, který jsem nechtěl. A právě rakouské kluby jsem moc nechtěl. Salcburk a Rapid, který tu byl loni. Když už, tak alespoň že je to Austria," prohlásil plzeňský kouč. Za jasného favorita skupiny považuje třetí tým italské ligy AS Řím. "AS je favorit skupiny, ale pokusíme se i s nimi pobít," dodal Pivarník.

Je nám líto, video expirovalo.
Los EL přisoudil českým klubům hvězdné italské celky

V postup věří i hráči. "Pro postup uděláme maximum. V loňské sezoně jsme určitě měli na postup a nakonec jsme zklamali sebe i fanoušky. Letos to nechceme dopustit," řekl obránce Lukáš Hejda. "AS Řím jsem si moc přál a na zápasy s tímto klubem se moc těším. Věřím, že mu budeme rovnocenným soupeřem a dokážeme ho obrat o body," dodal.

AS Řím si přál i Jan Kopic. "Chtěl jsem atraktivního soupeře a z druhého koše byl nejatraktivnější Řím, takže to se splnilo. Austria je také dobrý soupeř, protože to není daleko. Nepříjemná je akorát ta Astra, soupeř, který není známý, ale má kvalitu. Znova jsme nechtěli hlavně Karabach, ten se nám vyhnul, ale i ta Astra bude nepříjemná," řekl.

Těší se hlavně na setkání s hvězdou AS Řím Francescem Tottim. "To je fotbalová legenda," řekl Kopic. Plzeň právě Římany přivítá hned na úvod skupiny 15. září na domácím hřišti. "Začínáme hned zostra, ale moc se na to těším. Musíme jezdit jako proti Razgradu. Pak budeme mít šanci," dodal Kopic.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články